Broers Coenen terug op KTM

Broers Coenen terug op KTM
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De Belgische tweeling Lucas en Sacha Coenen (13) keert voor 2020 terug op KTM. Na het opdoeken van het Grizzly Yamaha team koos de familie Coenen ervoor om het heft opnieuw in eigen handen te nemen met de steun van KTM Belgium. Beide jongens worden vanaf nu bovendien opgenomen in Motorsport Future begeleiding.

Na één jaar onderbreking gaan Lucas en Sacha verder in de familiale CJT Racing KTM structuur. Hoewel de broertjes de Coupe de l’Avenir wonnen en Sacha en Lucas respectievelijk 4de en 6de eindigden in het EMX85 noord-west kampioenschap was 2019 een erg wisselvallig seizoen.

Volgend jaar wil Sacha sportieve revanche nemen in zijn laatste seizoen 85cc. Voor Lucas wordt 2020 een overgangsjaar waarin hij kennismaakt met de 125cc. Beide broers zullen ook opnieuw in de Duitse ADAC MX Masters aantreden. Daar werd Sacha dit jaar 3de, broer Lucas eindigde 7de. Naast de Belgische toptalenten komt de jonge Fransman Simon De Ruyter het team versterken. Simon wil in 2020 vooral internationale ervaring op doen en beter worden in het zand.

Motorsport Future is sinds dit jaar de topsportafdeling van VMBB die ondersteund wordt met topsportsubsidies voor de ontwikkeling van jong talent. Motorsport Future zal de tweeling begeleiden op motortrainingen en in op het vlak van conditietraining.

Rafaël Coenen, teammanager CJT Racing: “We zijn erg blij om opnieuw met KTM samen te werken. De jongens zijn vertrouwd met de motoren en we zijn er zeker van dat we weer ‘Ready to Race’ aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen! Naast KTM Belgium willen we ook onze andere trouwe partners zoals 6D, Shot Race Gear, Doma Racing Exhaust, Ortema, Neken, Motorex, WP Suspension, Moto 80, Neken en Motorsportfuture VMBB bedanken die geloven in ons project.”

Thomas Grofils, marketing manager KTM Belgium: “Het doet ons veel plezier dat we weer de draad oppikken met Sacha en Lucas Coenen. We zijn ervan overtuigd dat ze volgend jaar onze kleuren met verve zullen verdedigen. Naast de Motocross Junior Days onderstreept KTM Belgium hiermee het belang van onze jeugdrijders en de toppers van morgen. Veel succes Lucas en Sacha!”

LEES MEER  Oriol Oliver tekent bij Ghidinelli Racing team!

Uw reacties