X

Daymond Martens: het gaat op en af maar de snelheid is er

De twee eerste wedstrijden van het Frans zandkampioenschap (CFS) werden in het noorden van het land gereden. Dit weekend reizen de zandhazen naar het zuiden van het land voor een volgende confrontatie. De strijd gaat verder in Magescq, een nieuwkomer op de CFS-kalender die dit weekend meer dan 700 deelnemers zal huisvesten. Onder hen Daymond Martens, die hoopt te bevestigen met zijn KTM Team Motoland.

“Ik voel me steeds beter op de motor. Mijn team doet er alles aan om ervoor te zorgen dat alles is zoals ik het wil, we doen het heel goed samen “, verteld Daymond Martens. “Tijdens de openingsrace van het seizoen in Berck kon ik onmiddellijk bewijzen dat ik de snelheid had. Maar er was goed en slecht daar. De finale verliep niet zoals ik wilde. Ik raakte vast en verloor veel tijd.

Een gemengd resultaat om het seizoen te beginnen, dat gelukkig snel werd vergeten met een bemoedigende zesde plaats op de Ronde des Sables in Loon. “In Loon, een race met een meer klassieke formule, kon ik een tijdens het eerste uur perfect rijden. Maar toen verloor ik veel tijd tijdens de eerste tankbeurt, waardoor ik het contact met de top-5 verloor. Maar ik had a priori de snelheid om binnen te komen, dus het is bemoedigend “, zegt de voormalige winnaar van de Enduropale Le Touquet. “Sinds Loon hebben we met het team veel ontwikkeling op de KTM gedaan”, voegt Martens toe. “We hebben veel nieuwe onderdelen geprobeerd. We gaan zeker de goede kant op!

Foto: mxshooting