Nathan Watson wint in Grayan L’Hôpital

KTM-rijder Nathan Watson won vandaag voor de derde keer op rij de Gurp TT van Grayan-et-L’Hôpital, de zesde race van het Franse 24MX Championnat sur Sable. De Brit consolideert zijn positie als leider in het algemeen klassement en lijkt de grote favoriet te worden voor de Enduropale in Le Touquet binnen enkele weken.

Bijna 600 rijders namen de start van deze 18e Gurp TT en dat is een record. Op het circuit van 14 km tussen strand en bos, op het puntje van de Médoc, nam Camille Chapelière de beste start maar moest al snel Watson voorbij laten. De Brit domineerde de race, die met 15 minuten werd ingekort. Jeremy Van Horebeek kwam halverwege de wedstrijd zonder benzine te zitten maar kon zijn motor nog naar de pits duwen om nadien weer de wedstrijd te vervolgen. Hij moest genoegen nemen met een magere 14e plaats.

Bij Yamaha stond deze race synoniem voor topprestaties: Todd Kellett eindigde als tweede, terwijl Milko Potisek, die na een handblessure zijn comeback maakte, derde werd. Richard Fura werd vijfde, net achter Camille Chapelière. Eerste Belg werd Yentel Martens op een 9de plaats. Op zaterdag kon Jérémy Forestier de wedstrijd bij de quads winnen. In deze categorie werden er veel DNF’s opgetekend. De wedstrijd werd trouwens beëindigt met een rode vlag door het opkomende tij. Oliver Vandendijck werd bij de quads de beste Belg met een fraaie vierde plaats.