X

Update blessure Jorge Prado

Jorge Prado van het Red Bull KTM Factory Racing Team heeft van zijn dokter toelating gekregen om de intensiteit van het trainingsprogramma te verhogen. De wereldkampioen MX2 brak half december zijn linker dijbeen na een val tijdens een training in Italië. Hij heeft nog geen datum vastgesteld voor een terugkeer naar de competitie maar hij kan nu fysiek aansterken door op de fiets te rijden en een krachttrainingsprogramma voor het bovenlichaam af te werken.

Het is nog maar vijf weken geleden – dus het is nog erg vroeg – maar nu kan ik met de fiets naar de sportschool om te werken aan mijn bovenlichaam. Ik kan helaas nog niet rennen. Mensen zijn echt onder de indruk van de vooruitgang die ik maak. Het was een vrij ernstige verwonding en een gecompliceerde operatie, maar de operatie had niet beter kunnen verlopen. Ik moet zo hard mogelijk werken om de spierkracht in mijn been weer te vergroten, dat zal het belangrijkste zijn voordat ik aan de motor kan denken. Ik wil dat alles zo snel mogelijk gebeurt, ook al mis ik het motorrijden echt“, zegt Prado.

Het 2020 FIM wereldkampioenschap MXGP begint op 1 maart en het heeft er alle schijn van dat Jorge Prado er niet bij zal zijn in Matterley Basin. Meer realistische schema’s spreken van een terugkeer in de maand mei.