X

Van Berkel houdt woord: marathonafstand in World Run!

Bij gebrek aan wedstrijden zoeken veel (motor)sporters hun uitdagingen elders! Meer dan 77.000 lopers deden vandaag mee aan de Wings for Life World run. Lars van Berkel was dé grote uitblinker onder de crossers. De krachtpatser uit Veghel liep maar liefst 40,5 km vooraleer de virtuele ‘catcher car’ ‘m inhaalde!

Vooraf had Van Berkel zijn doel gesteld op 34 km, als eerbetoon aan zijn trainer Joël Roelants. Uiteindelijk overtrof hij deze afstand echter ruimschoots. Lars ging na de officiële finish immers nog even door en legde zo de marathonafstand van 42,2 km af. Van een topprestatie gesproken!

Van Berkel bleek echter niet de enige crosser met een stel goede lopersbenen! Ook Glenn Coldenhoff, Sven van der Mierden en Rene Hofer legden ruim 20 kilometer af! De teamtrofee gaat echter naar de Nestaan Husqvarna MX boys want zowel Jed Beaton als Thomas-Kjer Olsen én teammanager Rasmus Jorgensen deden mee en lieten knappe resultaten optekenen. Ook mxmag redacteur Tom Jacobs haalde zijn doel. Hij ging voor 10 km, maar liep uiteindelijk 14,50 km.

Dat niet iedereen deze virtuele uitdaging even ernstig nam, spreekt voor zich. Voor de pure duursporters is de Wings for Life World Run echter een niet te missen afspraak. De Britse ex-triatleet Michael Taylor liep een fantastische 69,9 km en won bij de heren. De Russische Nina Zarina was de sterkste bij de dames, zij legde 54,2 km af. Nog een puike prestatie. Mathilde, de vrouw van Marvin Musquin, kwam tot 18,8 km vooraleer de catcher car haar inhaalde. Dichter bij huis deed Marlies Dictus bijna net zo goed! Zij haalde een nieuw persoonlijk record met 17,38 km.

Hierbij een overzichtje van enkele bekende namen en hun prestaties vandaag:
Marten Van Riel (Bel – triathlon) 42,7 km
Neville Bradshaw (RSA – MX) 29,60 km
Rene Hofer (Oos – MX) 27,2 km
Glenn Coldenhoff (Ned – MX) 25,9 km
Jed Beaton (Aus – MX) 24,9
Nathan Watson (GBR – enduro) 24,1 km
Thierry Neuville (Bel – rally) 22,3 km
Sven Van der Mierden (Ned – MX) 22,2 km
Thomas Kjer Olsen (Den – MX) 22,1 km
Rasmus Jorgensen (Den – coach) 22,1 km
Bart Nelissen (Ned – coach) 20 km
Mathilde Musquin (Fra) 18,8 km
Cyril Despres (Fra – rallyraid) 18,7 km
Marlies Dictus (Bel – MX) 17,8 km
Seppe Smits (Bel – snowboard) 14,7 km
Wout Van Aert (Bel – cyclocross) 14,2 km
Joël Smets (Bel – coach) 11 km
Graham Jarvis (GBR- enduro) 10,3 km

In totaal haalde de Wings for Life World Run 2,8 miljoen euro op voor het onderzoek naar ruggenmergletsels! Proficiat aan alle deelnemers.

Foto: FB Lars Van Berkel/ Sociale media alle rijders