X

Roczen geeft de titelstrijd nog niet op!

Met een vijfde plaats was Ken Roczen natuurlijk niet tevreden na SLC2. De Duitser kende een zeer slechte start maar kwam vervolgens snel terug. De tweede helft van de wedstrijd verliep erg moeizaam, hier doet de Honda-rijder zijn verhaal en ook zijn teamgenoot Justin Brayton.

Ken Roczen
“Ik voelde me goed op de motor en ik had een goede heat race. In de Main Event had ik duidelijk problemen waardoor ik het niet kan volhouden. Ik probeer erachter te komen wat het probleem is en doe mijn best om sterker terug te komen. De titelstrijd is nog niet voorbij, maar het is duidelijk dat de vijfde plaats niet is wat we graag willen. Het belangrijkste is om vooral de starts te verbeteren. In de Heat Race was deze goed en daarom ging ik helemaal aan de binnenkant staan. Ik ga nu rusten en herstellen, ik kijk ernaar uit om de volgende race weer in actie te komen.”

Justin Brayton
“Opnieuw een negende plaats, maar deze was een totaal anders dan de vorige van afgelopen zondag. Toen begon ik als tweede waarna ik foutjes begon te maken en terug zakte. Deze keer was mijn start niet goed en werd ik direct afgeknepen. Wij dachten dat wij vanaf de binnenkant de beste positie zouden hebben maar dat liep helemaal anders. Ik denk dat ik als laatste de eerste bocht in ging waarna ik terug wist te vechten, het was dus wel een goede wedstrijd! De rondetijden zijn goed, vooral de tweede helft van de wedstrijd, een betere start zal mij helpen om beter te scoren. Over vier dagen gaan we er weer volop tegenaan.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Honda