X

Drie manche overwinningen voor Future MX Team

Met drie manche overwinningen kan het Future MX Team terugkijken op een geslaagde eerste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Jeugd. Op het circuit van Boekel werd eindelijk de eerste grote wedstrijd van het seizoen verreden. Kash van Hamond begon heel goed aan dit kampioenschap, hij wint beide manches! Zijn teamgenoot Ruben van Hoof wint de tweede manche maar komt door een crash crash tijdens de eerste manche niet aan de finish.

50cc:
In de tijdtraining heeft Kash een tweede tijd laten noteren vlak achter de Harry Dale. De Brit neemt de beste start in de eerste manche voor Kash. Het duo neemt direct afstand van de achtervolgers en het lijkt een duel te gaan worden. In de tweede ronden maakt de Bestenaar echter een foutje waardoor hij ten val komt. Met twaalf seconden achterstand kan Kash verder en beetje bij beetje loopt hij in op de leider. De wedstrijd is echter te kort om de achterstand helemaal weg te werken dus lijkt de tweede plaats het maximale. In de laatste ronde maakt Dale een foutje waardoor hij valt en Kash kan hierdoor de leiding pakken en de eerste manche winnen!
De tweede manche neemt Kash de leiding maar buitenom komt Dale voorbij. Deze heeft een hoger tempo en hij werkt zich direct los. De 7-jarige crosser kiest zijn eigen tempo en dat betaald zich terug. In de derde ronden valt Dale en Kash neemt de leiding over. Er volgt een mooi duel om de leiding en dus de dagzege. Dale probeert een andere rijlijn en in precies dezelfde bocht valt hij opnieuw. Kash wint ook de tweede manche en mag op de hoogste trede van het podium klimmen.

85cc KW:
In de tijdtraining laat Ruben direct zien dat hij er zin in heeft. Hij traint het snelste en dat geeft hem vertrouwen voor de wedstrijden. De eerste manche begint goed en de Future MX Team-rijder neemt direct de leiding. In de tweede ronden gaat het echter mis en de 11-jarige crosser gaat hard onderuit. Hierbij bezeerd hij zich fors en moet de wedstrijden worden verlaten. Buiten wat blauwe plekken valt de schade gelukkig mee en de crosser uit Sint Oedenrode gaat de tweede manche gewoon weer van start. Ook nu neemt hij de leiding met de Hasternberg Racing getunde Husqvarna en niemand ziet hem nog terug. De tweede manche wordt gewonnen met 31 seconden voorsprong op Luuk Wouters.

Volgende keer:
De volgende wedstrijd laat niet lang op zich wachten, komende zaterdag wordt de punten opnieuw verdeeld. Dan wordt er gereden op het circuit van Delfzijl.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #FutureMXTeam