X

Luuk Wouters verrast met de overwinning!

In Boekel heeft Luuk Wouters voor een verrassing gezorgt door de eerste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 85cc Kleine Wielen te winnen. De crosser uit Reusel werd eerste en tweede en daarmee pakt hij de dagzege. Ook Kyshara Das maakte indruk, de Enschedese (2-4) werd tweede in het dagklassement voor Max Werner Breuer (4-6). Volgende week gaat het kampioenschap verder op het circuit van Delfzijl.

De eerste manche neemt Ruben van Hoof de beste start en hij heeft de leiding in handen tot hij in de fout gaat. De Husqvarna-rijder gaat hard onderuit en moet de wedstrijd verlaten. Wouters neemt de leiding over en deze geeft hij niet meer uit handen. Das wordt tweede, een knappe prestatie voor de dame op een Brouwer Motors-KTM! Rizan Hartman komt als derde over de finish en dat is de kleinzoon van Adrie van Beers. Zelf oud-crosser en voormalig teambaas van rijders als Rui Goncalves, Aigar Leok en Evgeny Bobryshev! De Duitser Breuer komt als vierde over de finish voor Jaymain Ramakers.

In de tweede manche is Van Hoof er weer bij en hij neemt de mooiste revanche. Hij rijdt van start tot finish aan de leiding en de Future MX Team-rijder wint met 31 seconden voorsprong. Wouters wordt tweede en dat levert hem de dagzege op Bram van Heesch wordt nu vierde voor Das en Lucas Spigeleer die duidelijk wel de snelheid had maar niet zijn dag.

Uitslagen KNMV ONK #1; Boekel,NL:
1e manche
1. Luuk Wouters NL KTM
2. Kyshara Das NL KTM
3. Rizan Hartman NL KTM
4. Max Werner D KTM
5. Jaymain Ramekers NL KTM

2e manche
1. Ruben van Hoof NL Husqvarna
2. Luuk Wouters NL KTM
3. Bram van Heesch NL
4. Kyshara Das NL KTM
5. Lucas Spigeleer B KTM

Dagklassement:
1. Luuk Wouters NL KTM 1-2
2. Kyshara Das NL KTM 2-4
3. Max Werner D KTM 4-6
4. Rizan Hartman NL KTM 3-9
5. Lucas Spigeleer B KTM 6-5

Tussenstand:
1. Luuk Wouters NL KTM 95
2. Kyshara Das NL KTM 83
3. Max Werner D KTM 73
4. Rizan Hartman NL KTM 73
5. Lucas Spigeleer B KTM 71

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NielsOomsMXFoto