X

Veldman/Cermak winnen Tsjechisch zijspancross kampioenschap te Kramolin!

Julian Veldman en Ondreij Cermak hebben de eerste wedstrijd om het open Tsjechische zijspancross kampioenschap gewonnen.
Via een tweede en eerste plek wist men in Kramolin de overwinning veilig te stellen.
Daniel Willemsen werd met zijn Franse bakkenist Rudolphe Lebraton tweede in de daguitslag. Als derde klom de Britt Wilkinson op het podium samen met de Zwitserse bakkenist Maxime Cuche.

Veldman/Cermak bleven de eerste heat 10 seconden staan bij het vallen van het starthek en moesten een inhaal-race van jewelste rijden. Willemsen, in verband met een lichte blessure bij Kaspars Stupelis rijdend met de jonge bakkenist Lebreton, pakte de holeshot en wist op het door regen geplaagde circuit een aardige voorsprong op te bouwen. Op de finish had men nog net twee seconden over om de ontketende Veldman/Cermak achter zich te houden. Wilkinson, door een blessure van bakkenist Humphrey bijgestaan door Maxime Cuche, werd derde.

In de tweede heat pakte wederom Willemsen/Lebreton de kopstart.
Echter waren Veldman/Cermak nu in het middenveld de wedstrijd begonnen in plaats van stijf achteraan. Gaandeweg de race reden Veldman/Cermak naar voren om uiteindelijk met bijna een minuut voorsprong winnend af te sluiten.
Willemsen zou tweede worden en net als in de eerste omloop werd Wilkinson derde.

Daguitslag Open Tsjechisch Kampioenschap zijspancross Kramolin
1. Veldman /Cermak (NL/CZ)
2. Willemsen /Lebreton (NL/FR)
3. Wilkinson /Cuche (GB/CH)
4. Boukal /Boukal (CZ/CZ)
5. Van der Schraelen /Mans (B/B)