X

Nikita Kucherov zegeviert in Oss

Onder zomerse omstandigheden heeft Nikita Kucherov de vierde wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 125cc gewonnen. De Rus pakte de overwinning op ‘De Witte Ruijsheuvel’ van Oss met een derde en eerste plaats. Scott Smulders (1-4) werd tweede bij Motorclub Oss voor Kay Karssemakers (2-3) die zijn rentree maakte na zijn handblessure.

1e manche
Schouder aan schouder duiken Kucherov en Smulders de eerste bocht in. De Husqvarna-rijder neemt de leiding voor de Rus die op dit circuit ook een Dutch Masters of Motocross 85cc wist te winnen. Karssemakers volgt op de derde plaats en hij gaat direct in de aanval bij Kucherov. Deze laat zich niet zomaar passeren en de crosser uit het team van Herman Seesink houdt de tweede plaats vast tot in de laatste ronde. Wanneer de achterblijvers komen lijkt Kucherov een beslissende voorsprong te pakken maar Karssemakers geeft zich niet gewonnen. In de laatste rode slaat de crosser uit Boxtel toe en hij neemt de tweede plaats over! Kucherov wordt derde voor Valk die in de middenmoot uit de start is gekomen. De TBS-rijder heeft zich snel naar voren gewerkt maar wanneer hij op de vierde plaats aankomt is de top drie uit beeld verdwenen. Valk wordt vierde voor de Wit-Rus Daniel Volovich en de leider in het ONK, Sem de Lange, komt als zesde over de finish.

2e manche
De tweede manche neemt Kucherov de beste start en deze positie weet hij vast de houden tot aan de finishvlag. Valk volgt maar aanvallen zit er niet in. Karssemakers heeft nu geen beste start gehad maar vanaf een plek buiten de top tien moet de Yamaha-rijder zich naar voren werken. Dat lukt de Boxtelnaar want hij weet nog als derde over de finish te komen. Smulders wordt vierde en daarmee toch nog tweede in het dagklassement nadat hij de eerste manche niet te stoppen was. OOk nu maakt Volovich de top vijf compleet gevolgd door De Lange die daarmee goede zaken doet in het ONK met nog een wedstrijd te gaan!

Uitslagen KNMV ONK 125cc; Oss, NL:
1e manche
1. Scott Smulders NL Husqvarna
2. Kay Karssemakers NL Yamaha
3. Nikita Kucherov Rus KTM
4. Cas Valk NL KTM
5. Daniel Volovich Bal KTM

2e manche
1. Nikita Kucherov Rus KTM
2. Cas Valk NL KTM
3. Kay Karssemakers NL Yamaha
4. Scott Smulders NL Husqvarna
5. Daniel Volovich Bal KTM

Dagklassement:
1. Nikita Kucherov Rus KTM 3-1
2. Scott Smulders NL Husqvarna 1-4
3. Kay Karssemakers NL Yamaha 2-3
4. Cas Valk NL KTM 4-2
5. Daniel Volovich Bal KTM 5-5

Tussenstand:
1. Sem de Lange NL KTM 331
2. Ryan de Beer NL KTM 305
3. Bryan Nelis NL KTM 259
4. Jarno Bos NL 249
5.

Alle uitslagen zijn HIER te vinden op Speedhive:

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie