X

Fantic en Yamaha nemen Motori Minarelli over

Fantic Motor en Yamaha Motor Europe kondigende overname aan van 100% van de aandelen in Motori Minarelli. Deze operatie zorgt voor een versterking van de bestaande Yamaha Motor en Fantic Motor synergie om de samenwerking tussen beide bedrijven naar een hoger niveau te tillen op het gebied van motorfietsen en e-mobiliteit.

Dit partnerschap zal Motori Minarelli in staat stellen om de kennis over motoren en e-powertrain verder te vergroten, het productgamma te verbreden, toe te treden tot het e-mobiliteitssegment en de concurrentiekracht van Fantic Motor op de markt te versterken, terwijl de huidige werkgelegenheid behouden blijft. Als gevolg van deze overname zal Fantic profiteren van het goed geschoold personeelsbestand van Motori Minarelli, de verhoging van de industriële en R&D-capaciteit en de toegang tot geselecteerde Yamaha-motoren en -componenten met de nieuwste technologieën.

Andrea Bonacorsi is leider in de EMX125 op een Fantic

Deze operatie is ook in lijn met de reeds lopende wereldwijde strategie van Yamaha Motor om de productie van motoren meer efficiëntie te beiden door de wereldwijde inzet van motorplatformen. De samenwerking tussen Yamaha Motor en Fantic Motor zal zorgen voor een soepele overgang naar het nieuwe businessplan en zal Motori Minarelli in staat stellen zijn missie te ondersteunen met behoud van de identiteit van het bedrijf.

Het is de bedoeling dat de overeenkomst tegen het einde van het jaar wordt afgerond, onder voorbehoud van de voltooiing van de raadpleging van de Europese Ondernemingsraad van Yamaha Motor Europe en de informatie aan de plaatselijke Ondernemingsraad van Motori Minarelli.

Foto’s: Fantic en Instagram