X

Damiaens en Van Hoof verdelen de buit in Portugal!

Na de Italiaanse GP eind september ging de EnduroGP dit weekend verder in Portugal (Marco de Canaceses). Naar goede gewoonte maakten de Belgen er weer de dienst uit in de Enduro Open 4Stroke klasse. Gisteren won Mathias Van Hoof (Husqvarna) voor Dietger Damiaens (KTM), vandaag waren de rollen omgekeerd!

Dat meervoudig Belgisch kampioen motorcross Dietger Damiaens zich snel aanpast, is nog zwak uitgedrukt. Dit weekend stond er dan geen maat op de rappe Limburger. Alleen een tijdstraf op zaterdag (sleutelen in het gesloten park) hield ‘m van de overwinning. Een regelmatige Mathias Van Hoof kon hiervan  profiteren en boekte zijn derde dagzege in zijn WK campagne.


In zware en modderige omstandigheden haalde Dietger vandaag de overhand, Mathias werd nu tweede. Al kreeg de Herentalsenaar nu met pech af  te rekenen want al na 30 seconden in de enduroproef brak zijn versnellingspook af. Daarop moest Van Hoof de hele proef in tweede afwerken en verloor hij meer dan een minut.

Eén ding is zeker: de kans is heel groot dat er straks een Belg eindwinnaar wordt in de Enduro World Cup Open 4s! Ook Mika Vanderheuden scoorde regelmatig met een 7de plaats op zaterdag en een achtste plek vandaag. Volgend weekend vindt ook de finale plaats op dezelfde locatie in het noorden van Portugal. In de tussenstand hebben Dietger en Mathias precies evenveel punten.

Tussenstand Enduro World Cup Open 4S

1. Dietger Damiaens (BEL- KTM) 111, 2. Mathias Van Hoof (BEL-Husqvarna 111), 3. Jorge Paradelo (SPA-Husqvarna) 83,  4. Andrea Belotti  (ITA-KTM) 66, 5. Benet Gomez  (Spa-Honda) 52), 7. Mika Vanderheyden (BEL-Husqvarna 111), 8. Filipe Oliveira (POR-Husqvarna) 33, 9. Ludovic Bral (BEL-KTM) 33, 10. Abel Carballes (SPA-Husqvarna) 26

Foto’s: EnduroGP