X

Jonny Walker en KTM uit elkaar.

Na acht seizoenen van intensieve samenwerking komt er een einde aan de overeenkomst tussen Red Bull KTM Factory Racing en Endurolegende Jonny Walker. De boodschap werd vandaag de wereld ingestuurd via een persboodschap van KTM.

KTM bevestigt het vertrek van Jonny Walker uit het Red Bull KTM Factory Racing team in onderling overleg. Door de herstructurering binnen het team, gekoppeld aan veranderingen die de afgelopen seizoenen in het enduroprogramma zijn aangebracht, is KTM niet in staat geweest om Jonny’s diensten voor 2021 te behouden.

Jonny begon zijn Enduro campagne aan boord van KTM machines in 2010. Als toenmalige 19-jarige werkte hij zich een weg omhoog in de Endurosport en won zowel in 2012 als in 2013 de befaamde Erzbergrodeo. In 2015 was hij erg sterk en won achtereenvolgens de The Tough One, Red Bull Romaniacs, Red Bull Hare Scramble, Hell’s Gate en de Red Bull 111 Megawatt. De sympathieke Brit won nadien nog heel wat podiumplaatsen in de extreme enduro’s en het WESS kampioenschap. Het is nog niet geweten wat de toekomstplannen zijn van Walker.