Toptransfer voor broers Coenen naar Bud Racing!

Toptransfer voor broers Coenen naar Bud Racing!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Bud Racing Kawasaki maakte vandaag zijn plannen voor 2021 bekend. Het Franse team treedt in de EMX250 aan met Haakon Fredriksen (18) en Quentin Prugnieres (15). Volgend jaar zal er ook veel Belgische inbreng zijn. Naast Amandine Verstappen in de WMX worden Sacha en Lucas Coenen (13) ondergebracht in het nieuwe Bud Racing Junior Team!

De Belgische tweeling kwam dit seizoen nog met hun eigen CJT Racing team uit met steun van KTM België. Voor 2021 maken Sacha en Lucas Coenen hun opwachting in een professionele structuur. Dit seizoen maakte Sacha grote indruk in Frankrijk waar hij het 85cc kampioenschap domineerde en overtuigend de titel pakte.

Stephane Dassé: “Allebei komen de broers uit in het EMX125, daarnaast zullen ze verdergaan in het Frans kampioenschap en hun eerste stappen zetten in de supercross. Last but least is het de bedoeling om ook via ons Amerikaanse team ervaring op te doen in enkele jeugdwedstrijden in de VS! Bij Bud Racing kunnen de gebroeders Coenen niet alleen rekenen op meerjarige ondersteuning, ze zullen er ook samenwerken met teamcoach Thierry Van Den Bosch.”

Van Den Bosch is al enkele jaren coach bij Bud Racing daarnaast werkt de voormalige Supermoto kampioen ook voor de Franse federatie en het Franse MX of Nations team. Voor hun voorbereiding zullen de rijders veel tijd spenderen op het eigen zanderige Bud Racing Training Camp in Magescq. Daarnaast zijn stages in Spanje en de VS voorzien.

Foto: Bud Racing

LEES MEER  Intelligente motorcrossers en hun stommiteiten

Uw reacties