X

De ‘groenen’ blijven zich verzetten in Zwitserland

De laatste jaren is het voor de Zwitserse motocross vechten tegen de ‘groenen’ die na een aantal mooie edities de Zwitserse Grand Prix de nek om wist te draaien. In Schlatt, een gemeente in het Zwitserse provincie Thurgau, wil Chris Möckli een motorcrosshal bouwen naast zijn bestaande motorcrosscircuit. De landschapsbeschermers vechten fel tegen het project. Net voor de Kerstdagen ontving Möckli van de regio Thurgau het bericht dat het bezwaar van de Stichting Landschapsbescherming Zwitserland en andere natuurbeschermingsorganisaties tegen het project van een motorcrosshal werd goedgekeurd.

Met een investering van 3,8 miljoen Zwitserse frank wil Möckli, exploitant van de MX-Academy motorcrossschool en eigenaar van een reeds bestaande circuit, wil een hal bouwen van 99 x 90 meter voor indoor motorcross. Hoewel de afwijzing van de bouwaanvraag voor de hal nog lang niet definitief is, profileert de Stichting voor Landschapsbescherming Zwitserland zich als grote winnaar in de strijd om het Zwitserse landschap te behouden en schrijft in hun eigen persbericht: “Nu moet de motorcrossbaan in een nationaal beschermd gebied wordt ook ingetrokken.” De stichting wil het circuit dus ook laten sluiten!

Möckli had natuurlijk niet verwacht dat de vergunning voor de motorcrosshal zonder problemen zou worden goedgekeurd. “Destijds duurde het acht jaar voordat we konden beginnen met de bouw van de motorcrossbaan. De gemeenteraad van Schlatt heeft er alles aan gedaan om de piste te voorkomen.” Möckli gaat in beroep tegen de afwijzing van de bouwvergunning. Het zal een lang proces worden die minimaal twee jaar moeten duren.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Website