X

Webb blikt terug op belangrijke zege in Atlanta

Na zijn mindere optreden wist Cooper Webb zich goed te herpakken tijdens Atlanta3. De KTM-rijder wist in de slotfase van de wedstrijd rivaal Ken Roczen te achterhalen en pakte een belangrijke overwinning. Marvin Musquin kwam niet verder dan de negende plaats, beide kijken hier terug op het afgelopen weekend.

Cooper Webb:
“Ik moet alle credit geven aan mijn team, ze hebben mij vanavond de motor gegeven waarmee ik kon winnen. Na de vorige wedstrijd hebben wij de afstelling aangepast maar daar ging heel veel werk aan vooraf. Het resultaat is goed maar mijn rijden was vanavond niet zo goed. Ik maakte te veel foutjes waardoor Kenny afstand kon nemen. Toen ik zag dat hij in de fout ging heb ik alles op alles gezet om de overwinning nog te kunnen pakken. Ik moest heel diep gaan maar het lukt en de maximale scoren was voor mij!”

Marvin Musquin:
“Het was een erg moeilijke circuit, de snelheid lag super hoog en ik verloor te veel tijd in de ‘whoops’. In mijn heat race ging het goed tot ik onderuit ging en pas als negende over de finish kwam. Hierdoor had ik een slechts startplaats maar ik kende toch een redelijk start. Ik reed op de zevende plaats maar reed helemaal alleen. In de tweede helft van de wedstrijd verloor ik mijn ritme en zag ik in de slotfase nog twee plaatsen verloren gaan om ook nu als negende over de finish te komen.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: KTM