X

Stuart Brown wint modderige Britse Sidecarrace te West Meon

In de Benelux laten de zijspancross wedstrijden door alle restricties nog op zich wachten, in Engeland echter is er al weer het een en ander mogelijk. Vandaag stond er een sidecar wedstrijd te West Meon op het programma en deze werd gewonnen door Stuart Brown/Lewis Gray.

Een kleine dertig zijspannen zouden het flink voor de kiezen gaan krijgen. Het weer was typisch Engels met constante regen. De piste in West Meon lag op een licht glooiend terrein met een enkele aangelegde springschans. Perfecte omstandigheden dus voor een ouderwetse Englse ‘scramble’ waarvan het publiek dan ook winnaar zou worden.

De start was een prooi voor Jake Brown die voor zijn vader Stuart Brown als eerste naar links dook bij de eerste bocht. Het derde deelnemende Grand Prix team, Wilkinson/Cuche, had last van een haperende motor en stonden nog achter het inmiddels gevallen hek toen de rest van het veld al de eerste bocht had genomen. Jake Brown en Joe Millard moesten al na de eerste ronde naar de kant waardoor de weg vrij was voor Stuart Brown met gelegenheids-bakkenist Lewis Gray om de eerste plek over te nemen.

Her en der liepen de inmiddels volledige modder-gekleurde deelnemers vast, leken de meeste Sidecars op een ouderwetse stoomtrein in de natte bagger en zag men zodoende een grillig wedstrijd verloop.

Brown/Gray wisten als beste te overleven en bleven eerste en wonnen zo de wedstrijd.  Whitt/Curnow werden tweede en Rob Oldfield wist met de sierlijke blonde bakkeniste Faye Barnes derde te worden. Brett Wilkinson probeerde nog wat aan na zijn slechte begin te doen maar moest half weg de wedstrijd net als vele andere zijspanteams, staken.

Het weer zorgde zelfs bij de Britten deze keer voor wat ontzag want men laste na deze sidecar-scramble de rest van de wedstrijden af.

Uitslag West Meon Sidecars

 

tekst Emil Bilars / foto Tracy Thacker