X

UPDATE: Vraagtekens voor Jago Gerts

Pech voor MX2 vicewereldkampioen Jago Geerts (21). De Belgische Monster Energy Yamaha Factory MX2  liep op zondag een kniekwetsuur op in Ernée en is onzeker voor de openingswedstrijd van het WK motorcross, dit weekend in Rusland.

Na sterke prestaties de afgelopen twee seizoenen moest 2021 het jaar van de Balenaar worden. Een val in de tweede manche van de 24MX Tour opener op zondag werpt nu een schaduw over Geerts’ titelambities. Jago kwetste daarbij immers zijn linkerknie.
Op zondagavond was al duidelijk dat er iets aan de hand was met de voormalige jeugdwereldkampioen. Na onderzoek in het ziekenhuis klonk het verdict hard voor de Yamaha fabrieksrijder: ‘n scheurtje in de mediale band van de linkerknie. In eerste instantie werd Geerts 10 dagen rust voorgeschreven. Toch geeft hij zich niet zomaar gewonnen.Door middel van intensieve behandelingen wil Geerts zich voldoende klaar stomen voor de wedstrijddag op zondag, luidt het op de website van Het Belang Van Limburg.Foto’s: Photographic Art, Huub Munsters