X

Ivano van Erp maakt de dienst uit in Halle

Door beide manches te winnen heeft Ivano van Erp de tweede wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 125cc gewonnen. De Brabander won voor Mirco ten Kate (2-4) en Bradley Mesters (5-2). De winnaar van de eerste wedstrijd, Scott Smulders kende een pittige dag op ‘De Kappenbulten’. De eerste manche kwam de Husqvarna-rijder niet verder dan de 18e plaats en later op de dag viel hij uit.

1e manche:
Smulders begint de eerste manche als leider maar de BT Racing-rijder gaat vervolgens in de fout. Van Erp neemt de leiding over en hij wint de manche. Mesters heeft even de tweede plaats in handen maar de Brabander gaat ook in de fout waardoor hij terug zakt naar de negende plaats. Danny van den Bosse heeft even de tweede plaats in handen maar Ten Kate is sterke in de tweede helft van de wedstrijd. Ook de Fransman Xavier Cazal komt nog voorbij aan de Motor2000-rijder die als vierde over de finish komt voor Mesters.

2e manche:
De tweede manche rijdt Van Erp de gehele wedstrijd aan de leiding. Mesters begint als tweede maar ziet Smulders passeren. In de derde ronde verdwijnt deze uit de wedstrijd en kan Mesters de tweede plaats terug pakken. Sem de Lange, in de eerste manche niet aan de finish gekomen, pakt nu een mooie derde plaats voor Ten Kate en Van den Bosse.

KNMV Open Nederlands Kampioenschap 125cc: Halle, NL:
1e manche
1. Ivano van Erp NL Yamah
2. Mirco ten Kate NL KTM
3. Xavier Cazal F KTM
4. Danny van den Bosse NL KTM
5. Bradley Mesters NL Kawasaki

2e manche
1. Ivano van Erp NL Yamaha
2. Bradley Mesters NL Kawasaki
3. Sem de Lange NL KTM
4. Mirco ten Kate NL KTM
5. Danny van den Bosse NL KTM

Dagklassement:
1. Ivano van Erp NL Yamaha 1-1
2. Mirco ten Kate NL KTM 2-4
3. Bradley Mesters NL Kawasaki 5-2
4. Xavier Cazal F KTM 3-7
5. Danny van den Bosse NL KTM 4-5

Tussenstand KNMV ONK:
1.
2.
3.
4.
5.

Alle uitslagen zijn de HIER te vinden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #DannyRelouw