X

ISDE: België houdt stand, Team NL loopt in

Enduro is altijd zwoegen en zweten! De Belgische en Nederlandse ‘Six Day’ rijders gaven ook vandaag weer het beste van zichzelf in Italië. Hoewel beide World Trophy Teams stationair bleven in de stand, 11de voor de Belgen en 15de voor de Nederlanders, waren er zeker positieve punten.

Met de 9de plaats van Finland op minder dan een halve minuut en Team Duitsland nèt voor de Belgen blijft het team van Philippe Rorive uitzicht houden op meer! Ten opzichte van dag één nadert Team NL dan weer op de Oostenrijkers. De kloof bedraagt 43 seconden. Zeker niet onmogelijk dus.


Kort genoteerd:

  • De Belgische kopman, Erik Willems (foto boven) begon met vraagtekens aan zijn tweede International Six Days. Door ziekte kon hij de afgelopen maand niet fysiek trainen. Toch hield de student marketing ook vandaag goed stand. Hij moest individueel enkele plaatsjes prijs geven maar staat met een degelijke 42ste plek in de scratch niet zo ver onder zijn waarde.
  • ISDE debutant Dietger Damiaens (introfoto) voelde zich op de stoffige pistes al beter in zijn sas dan gisteren. Dietger blijft post vatten op P50 in de scratch
  • Zowel Gauthier Lillo als Ludovic Bral boekten progressie. Gauthier werd wel opgeschrikt toen hij in de eerste proef op het nippertje een spookrijder wist te vermijden.

  • Gisteren was hij nog wat zoekende. Dag 2 ging gelukkig al veel vlotter voor Thierry Pittens (foto boven). Hij naderde op enkele proeven de top-50 en klom in de scratch op van P67 naar P59
  • Ook Daan Bruijsten begon meer te wennen aan het Italiaanse stoffestival terwijl Tommie Jochems zijn verjaardag vierde met een zelf gebakken zandcake (foto onder)!
  • Max Schwarte kwam voor de tweede dag op rij ten val op z’n elleboog maar gezien de goede zorgen van de Team NL dokter moet ook dat wel goed komen.

  • In het Belgische Junior Trophy Team blijft Henson Lievens in zijn eerste ISDE avontuur stappen vooruit zetten. Naast een vlotte dubbele bandenwissel mogen we vandaag ook voor hem enkele plaatsen winst optekenen: van P80 naar P71
  • Last but not least lijkt ook de gekwetste Mika Vanderheyden er door te komen. Hij staat nu 111de, op naar de top-100!
  • In de Junior Trophy vinden we Nederland terug op P10, België staat 12de.

Tekst: Redactie
Foto’s: Dina Damiaens