X

Lotte Van Drunen en Coenen bros schitteren in Rookie’s Cup

De 3As Rookie’s Cup in Sables d’Olonne is op korte tijd uitgegroeid tot een begrip voor jeugdrijders. Bovendien staat het ook altijd mooi op ‘n palmares om er sterk te presteren. Het afgelopen weekend reden verschillende laaglanders zich in de kijker tijdens de 10de editie.

In de 125cc trokken 9MMx Bud Racing Kawasaki duo Sacha en Lucas Coenen de lijn van het Franse kampioenschap door. Sacha won de eerste manche en de finale, Lucas won de tweede en eindigde na zijn broer in de finale. Een logische 1 – 2 dus voor de Brusselse tweeling, met Adrien Petit als derde.


Net voor haar 14de verjaardag kaapte Lotte van Drunen  in de Rookie’s Cup een mooi podium weg in de 85cc. Ook hier werden de waardeverhoudingen gerespecteerd want Mathis Valin die domineert in het Franse 85cc kampioenschap won voor Paolo Maschio en Van Drunen. Lotte won uiteraard bij de meisjes en werd in de finale zelfs tweede.

Ian Ampoorter kende niet zijn gelukkigste weekend in de Vendée. De KTM VRT Nordpesca Holland rijder had twee startcrashes waardoor hij algemeen genoegen moest nemen met een 12de plek. Zijn beste resultaat was een 5de plaats in de eerste race op zondag. Volgend jaar zelf rijden in de Rookie’s Cup? Check dan hier de website. Zeker een aanrader!

Nog een leuke portie RAW beelden voor de liefhebbers:

Foto’s: MX July / Rookie’s Cup