X

Vandaele/Smeuninx winnen BK Zijspancross Rijkevorsel!

Jason Vandaele en Tim Smeuninx hebben verrassend de BK Zijspancross te Rijkevorsel gewonnen. Vanluchene/Bax op twee en Janssens/Gorris op drie maakte het dagpodium compleet.

In de eerste heat wisten Vanluchene/Bax afgetekend eerste te worden, met Vandaele/Smeuninx op twee en Van der Schraelen/Mans die als derde over de meet kwamen.

De tweede heat kende een spectaculair verloop voor de winst. Vandaele/Smeuninx waren van kop af vertrokken en al rap zette Vanluchene/Bax de aanval in op de leiding. Wat men echter ook probeerde, de ervaren Vandaele/Smeuninx hielden het hoofd koel. Vanluchene/Bax kwamen er simpelweg niet langs. Vandaele/Smeuninx reden zo verrassend de heatwinst naar huis en pakte hiermee ook de dagzege in Rijkevorsel! Vanluchene/Bax werden dan dus tweede en zo ook tweede in het dagtotaal. Van der Schraelen/Mans, op koers voor het dagpodium, vielen uit met materiaal pech. Dit maakte de wegvrij voor Janssens/Gorris om de derde plek in de tweede heat én op het dagpodium in ontvangst te nemen nadat men in de eerste heat vijfde was geworden.

Daguitslag BK Zijspancross Rijkevorsel

foto Jo Nijs / tekst Emil Bilars