X

Bax/Musset pakken de 2e heat winst in de GP van Estland!

Bax/Musset hebben de 2e heat van de GP Sidecars te Estland weten te winnen. Veldman/Cermak deden goede zaken en werden tweede voor Hermans/Janssens. WK-leiders Vanluchene/Bax werden vierde.

Bij de start waren Bax/Musset als snelste weg met erachter Veldman/Cermak en Hermans/Janssens. Van Werven/Van den Boogaart waren op vier vertrokken maar binnen 3 bochten waren zij Hermans voor de derde plek voorbij.
Hierachter was het dan Leferink/Beleckas op vijf die in de tweede ronde aggresief binnendoor werden gepasseerd door Vanluchene/Bax die zo die plek innamen. Een ronde hierna kwamen ook Varik/Kunnas de nog jonge Leferink voorbij voor de zesde plek.
Na 8 minuten wedstrijd zagen we dan een dikke crash van Van Werven die na een landing van een bult op snelheid hard over de kop sloeg! Het duo kon uiteindelijk weer wonderwel opstappen maar verlieten wel de race en zo konden Hermans/Janssens makkelijk de derde plek overnemen en schoof de rest van de zijspannen ook een positie op.
Vooraan legde Veldman/Cermak aan het begin van de heat het vuur aan de schenen bij Bax/Musset, maar echt kunnen aanvallen voor de leiding werd het nooit. Integendeel, Bax/Musset pakte halverwege weer afstand van Veldman/Cermak en maakte het gat alleen maar groter. Aan het einde van de raceĀ  waren de gaten tussen alle teams aardig groot. Niet dat de race niet spectaculair was, integendeel. Juist allerlei incidenten zorgde voor opschudding en gaten tussen de teams. Zo crashte niet alleen Van Werven maar ook Cerny/Choppin gingen op de kant en Kops crashte hard en reed zijn eigen bakkenist Horton aan maar men kon toch door tot P11 op de finish. Ook was er consternatie toen een strobaal over de baan werd geworpen en een aanstormend span ternauwernood deze kon ontwijken! Hoe het ook zei, Bax/Musset pakte op de finish een glansrijke overwinning voor de opnieuw sterk rijdende Veldman/Cermak op twee en Hermans/Janssens op drie. WK-leiders Vanluchene/Janssens werden vierde en op vijf zagen we dan thuisrijders Varik/Kunnas. Team Keuben werd zesde, Leferink zevende en Willemsen/Lebraton werden achtste. Kops werd elfde, Van der Lagemaat twaalfde, Wesselink/Van Gaalen werden achttiende en Van der Veldt/Van der Veldt negentiende.
Van Werven/Van den Boogaart verlieten de wedstrijd na hun crash en scoorde helaas niet.

Uitslag WK Zijspan Estland Heat 2

tekst Emil Bilars/foto Orangehat.nl