X

Bax/Musset winnen ONK Sidecar Masters Oss!

Bax/Musset hebben in Oss ook de 2e heat gewonnen van de ONK Sidecar Masters en pakken zo samen met hun overwinning in de eerste heat ook de volle punten en de dagwinst in Oss! Veldman/Cermak werden 3e in de laatste heat en dit was voldoende om in de daguitslag de 2e plek te pakken. Van Werven/Van den Boogaart werden derde in totaal. Hermans/Janssens, tot aan vandaag samen met Bax/Musset nek aan nek vechtend om de titelstrijd, vielen in de 2e omloop in leidende positie uit en scoorde niet!

Hermans/Janssens pakte de holeshot bij de start van de tweede manche en schoten als eerste de Witte Ruysheuvel op met Bax/Musset hier direct achter. Ook Vanluchene/Bax, Veldman/Cermak en Willemsen/Lebraton waren goed uit de startblokken gekomen. Hermans/Janssens werden constant direct gevolgd door Bax/Musset en samen reden deze leidende twee zijspannen na een kwartier rijden op grote voorsprong op de rest van het veld. Het in grote getale aanwezige publiek verwachte juist op dat moment een strijd van jewelste om niet alleen de heatzege maar ook de daguitslag én de totale Nederlandse titelstrijd waarin team Hermans en team Bax zaten verwikkeld. Echter moesten Hermans/Janssens de pijp aan Maarten geven door machinepech aan de versnellingsbak! Een dikke streep door de rekening dus van Hermans/Janssens die nu ook tijdens de laatste ONK te Varsseveld 25 oktober alleen nog kunnen hopen op de Nederlandse titel.

Met het wegvallen van Hermans lag er niks meer in de weg voor Bax/Musset om glansrijk ook de tweede heat te winnen. Achter Bax/Musset was het Vanluchene/Bax die dan op afstand tweede zouden worden. Na hun uitvallen eerder op de dag speelden Vanluchene/Bax verder geen rol voor de einduitslag in Oss. Veldman/Cermak deden dat wel en reden net als eerder vandaag de derde plek binnen. Twee maal degelijk derde finishen was vandaag in Oss voldoende voor de tweede plek in de daguitslag. Van Werven/Van den Boogaart werden vierde en dit was dan net weer genoeg om uiteindelijk de laatste plek op het dagpodium te beklimmen.

De finale van de ONK Sidecar Masters is 25 oktober in Varsseveld waar Bax/Musset eigenlijk alleen nog door pech van de titel kunnen worden weerhouden.

Uitslagen ONK Sidecar Masters Oss

 

tekst Emil Bilars / foto Orangehat.nl