Lucas Coenen kroont zich tot Frans 125cc kampioen

Lucas Coenen kroont zich tot Frans 125cc kampioen
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Generaties komen en gaan maar het Franse kampioenschap is nu al enige tijd dé bakermat van Europa voor toekomstige kampioenen. Uitgerekend in dat Frankrijk legt de 14-jarige Lucas Coenen (9MM Bud Racing Kawasaki) beslag op de 125cc titel. Zijn tweelingbroer Sacha is vicekampioen.

Dat één van de broertjes Coenen Frans kampioen 125cc zou worden, stond als een paal boven water. Vorig jaar was Sacha al Frans 85cc kampioen.

Om te weten wie de titel zou pakken, moesten we echter wachten tot de laatste ronde van het kampioenschap. Voorafgaand aan de finale in Villars-sous-Ecot bedroeg het verschil amper elf punten, in het voordeel van Lucas Coenen. De Topsport Motorsport Vlaanderen rijder won maar liefst 7 van de 12 manches, broer Sacha nam er vier voor zijn rekening. Alleen Xavier Cazal, de derde rijder in het kampioenschap kon de “Coenen bros” in Castelnau-de-lévis een reeks afsnoepen!

Om op elke mogelijke uitkomst voorbereid te zijn, had Bud Racing voor beide rijders een kampioenenshirt en speciaal nummerbord gemaakt. Door de voorsprong waarmee Lucas aan de wedstrijd begon, had hij echter voldoende aan twee tweede plaatsen na zijn broer. Dat wil niet zeggen dat Lucas Coenen een snipperdag nam. In de eerste manche draaide de wedstrijd opnieuw uit op een thriller tussen de twee Belgen. Sacha won met Lucas in zijn wiel op iets meer dan een seconde.

De laatste reeks van het seizoen draaide uit op een regelrechte demonstratie voor Sacha Coenen. De leidde van start tot finish terwijl kampioen Lucas moest terugkomen na een slechte start. Uiteindelijk eindigde Lucas nu op meer dan 20 seconden.

LEES MEER  Todd Kellett wint in Loon Plage, Cyril Genot derde

24MX Tour Junior – 125cc

Race 1
1.  Sacha Coenen, 2. Lucas Coenen, 3. Xavier Cazal, 4. Alexis Fueri, 5. Nicolas Duhamel, 6. Toni Giorgessi, 7. Diego Haution, 8. Mathis Barthez, 9.  Antonin Mille, 10. Killian Vincent

Race 2
1.  Sacha Coenen, 2. Lucas Coenen,
3. Xavier Cazal, 4. Alexis Fueri, 5. Ferrucio Zanchi, 6. Diego Haution,  7. Nicolas Duhamel, 8. Marc Antoine Rossi, 10. Antonin Mille

Eindstand 125cc Villars-sous-Ecot

1. Sacha Coenen 50, 2. Lucas Coenen 44, 3. Xavier Cazal 40, 4. Alexis Fueri 36, 5. Nicolas Duhamel 30, 6. Diego Haution 29, 7. Toni Giorgessi 27, 8. Ferrucio Zanchi 26, 9. Antonin Mille 23, 10. Killian Vincent 21

Eindstand Frans Kampioenschap 125cc na 6 ronden
1. Lucas Coenen 274, 2. Sacha Coenen 269, 
3. Xavier Cazal 234, 4.

 

Uw reacties

Ook te lezen