X

Bax/Musset op WK-titelkoers met winst in de 2e heat te Oss

Bax/Musset hebben de 2e heat gewonnen tijdens de GP Sidecars te Oss. Vanluchene/Bax werden tweede en Hermans/Janssens derde. Bax/Musset pakken hiermee drie punten voorsprong in de WK-stand op Vanluchene/Bax. Veldman/Cermak werden vierdr en blijven derde in de WK-stand maar hebben niks meer zelf in de hand.

Kopstart voor duizenden toeschouwers in Oss is er voor Keuben/Rietman maar snel zijn titelkanditaten Vanluchene/Bax en Bax/Musset er al voorbij. Veldman/Cermak, de andere titelkandidaat, ligt vijfde bij het ingaan van de tweede ronde.
In de vierde ronde valt Keuben weg van de derde plek en schuiven Van Werven, Veldman en Hermans een plek op. Bax legt dan al het vuur aan de schenen bij Vanluchene om de leiding in de race én de WK-stand.
Precies voor de sponsorhome van het team weten Bax/Musset het zijspan binnen door te positioneren en steken over de tafelberg in de lucht voorbij aan Vanluchene/Bax waarbij Musset ternauwernood in de bak blijft staan. De adem van de aanwezige fans stokt even maar het spul pakt dus mooi de leiding over.
Diezelfde ronde pakt dan Veldman de derde plek over van Van Werven en zetten Veldman/Cermak de achtervolging in op de leiders, maar die zijn al ver weg inmiddels.
Niet veel later pakken Hermans/Janssens dan de vierde plek over van Van Werven. Team Hermans lijkt ontketend en precies op dezelfde tafelberg waar Bax eerder naar de leiding ging pakken een paar ronden hierna Hermans/Janssens de derde plek over van Veldman/Cermak. Vooraan kunnen Vanluchene/Bax kunnen in eerste instantie aardig bij blijven bij leiders Bax/Musset maar in de laatste tien minuten van de race lopen de leiders zienderogen weg van hun achtervolgers. Zo winnen Bax/Musset verdiend de tweede heat in Oss voor Vanluchene/Bax op twee, Hermans/Janssens op drie, Veldman/Cermak op vier en Van Werven/Van den Boogaart knap op vijf.

In de WK-stand hebben Bax/Musset nu de leiding met 242 punten voor Vanluchene/Bax met 239 punten. Veldman/Cermak op de derde plek hebben met 232 punten niet meer alles in de hand en moeten hopen op een klein wonder om nog kans te maken op de titel. De derde heat zal alles beslissend zijn. Ook Vanluchene/Bax hebben niet meer alles in de hand. Mochten Vanluchene/Bax winnen in de laatste heat en team Bax/Musset worden tweede dan staat men gelijk in WK-punten. Dan wordt gekeken naar de meeste heat overwinningen in 2021 en in dat geval pakken Bax/Musset de Wereld titel.

 

SIDECARS – SIDECARS RACE 2 – RaceFull

 

tekst Emil Bilars/foto Orangehat.nl