X

Hermans/Janssens winnen de 3e GP heat in Oss, Bax/Musset Wereldkampioen 2021!

Koen Hermans/Glenn Janssens hebben in Oss de laatste GP-heat van 2021 op hun naam weten te zetten. Bax/Musset werden tweede en pakte hiermee de Wereld titel in de zijspancross 2021. Vanluchene/Bax werden op afstand derde en zouden definitief tweede worden in de WK. Veldman/Cermak kwamen na een startcrash pas als elfde binnen en werden zo definitiet derde in de WK-stand.

Kopstart in de derde heat was er voor Hermans. Daarachter doken Vanluchene/Bax en Veldman/Cermak samen naar beneden de 2e bocht in. Maar dat ging fout! Vanluchene zijn bak kwam omhoog en hij ging op de kant met Veldman die zo ook z’n zijspan omhoog zag komen. Hierbij gingen Veldman/Cermak helemaal over de kop.Vandaele/Debruyne schoten daar langs dan de buitenwal in.
Bax/Musset konden nét om alles heen. Hiermee was de WK titel race al bijna beslist. Vanluchene kon nog wel redelijk snel weer opstappen maar Veldman moest als laatste vertrekken en kon de kleine kans die er was op de WK-titel nu wel op z’n buik schrijven.
Vooraan waren het dan Hermans/Janssens die Bax/Musset vlak achter zich aan kregen. Halverwege de race lagen dan Vanluchene/Bax derde en leken ze in te lopen op de leiders waardoor de heat in iedergeval spannend bleef tot aan de finish. Maar echt bedreigen zou het nooit worden. Hermans/Janssens deden wat ze moesten doen en wonnen de race. Bax/Musset bleven wijs volgen en werden tweede maar kwamen dus als de nieuwe zijspancross Wereld Kampioenen 2021 over de finish! Vanluchene/Bax werden dan derde en behaalde definitief het zilver in de WK zijspancross. Koen Hermans/Glenn Janssens stegen mede door deze zege nog naar de vierde plek in de WK-stand voor Varik/Kunnas die vijfde worden in het WK.

Uitslag GP Oss heat 3

 

Eindstand 2021 FIM Sidecar Motocross World Championship

tekst Emil Bilars/foto Orangehat.nl