X

Jago Geerts over zijn GP van Duitsland

De Balenaar van het Monster Energy Yamaha Factory MX2 rijder raakte in Teutschenthal niet op het podium maar wipt wel naar de tweede plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap. Jago Geerts kreeg af te rekenen met ongemakken en moest lijdzaam toezien hoe Maxime Renaux weer wat extra punten kon pakken.

Zijn Franse ploegmaat heeft nu 85 punten voorsprong in de tussenstand. Er staan nog 7 wedstrijden op de kalender, de eerstvolgende is er al komend weekend in Lacapelle Marival.

Jago Geerts: “Een podium had er vandaag wel ingezeten als de eerste reeks mijn linkerarm niet had verkrampt. In de start van de eerste reeks zat ik mee voorin. Door een foutje in de eerste bocht verloor ik enkele meters. De hele wedstrijd zat ik in vierde stelling in het wiel van mijn teamgenoot Maxime Renaux. Weten dat je sneller bent maar niet meer voluit kan gaan door een pijnlijke arm is frustrerend. In de slotfase van de wedstrijd begon ik fouten te maken die mij de vierde plaats kosten in het voordeel van Jed Beaton.”

“De start van reeks twee zag er veelbelovend uit. Als vierde of vijfde dook ik de eerste bocht in. Vrij snel nestelde ik mij in derde stelling. Het rijden verliep heel erg vlot maar de leider, Tom Vialle en de tweede, Maxime Renaux waren vandaag sterker. De volgende dagen verder trainen en werken aan mijn snelheid om terug mee te kunnen doen voor podiums en Grand Prix winst is nu het belangrijkste.”