X

Veldman/Cermak winnen de 3e GP heat én de WK-leiding, Bax/Musset de totale GP te Tsjechië

Julian Veldman/Ondrej Cermak hebben de spectaculaire derde GP heat te Kramolin gewonnen! Hiermee pakte zij ook de leiding in het WK met nog één GP te gaan volgende week in het Nederlandse Oss. Bax/Musset werden in Kramolin nu tweede maar dit was ruim voldoende voor de totale GP zege in Tsjechië. Vanluchene/Bax werden derde in de derde Tsjechische WK heat en spelen hiermee nog een sterke viool om de titel met slechts 1 puntje achterstand in de wk-stand. Hermans/Janssens werden zesde maar wel derde in de totaalstand van de GP Sidecars Kramolin-CZ.

De holeshot in de laatste heat was weer voor Willemsen/Lebraton met erachter Hermans, Veldman, Bax en Vanluchene.
Als een touwtje gingen de leidende zijspannen het circuit rond. Bax viel Veldman aan, maar die pakte dan Hermans voor de tweede plek. Ook Bax deed dat later en nu waren Veldman/Cermak en Bax/Musset dan na acht minuten weer in fel gevecht. Hermans/Janssens zaten door veringsproblemen niet lekker in het ritme en ook Vanluchene ging Hermans voorbij voor de vierde plek om aan te sluiten bij de vechtende Veldman en Bax. Vanluchene kwam zelfs dan even bij Bax/Musset aan de deur kloppen en dat gaf Veldman dan tijdelijk even lucht na een klein kwartier in de race met Willemsen/Lebraton nog steeds aan de leiding. Veldman/Cermak begonnen dan bij Willemsen te pushen voor de leiding met Bax/Musset op drie op het vinkentouw. Op het achterste snelle stuk hield Veldman de mega vol open en pakte buitenom Willemsen voor de leiding!
Bax/Musset wisten ook snel Willemsen dan te verschalken en gingen naar twee. Nu ging dan onder luid gejuich van het inmiddels wild geworden publiek de strijd tussen Veldman/Cermak en Bax/Musset verder, maar nu om de leiding van de race! En hoe! Bax kwam een aantal ronden zeer fel opzetten en probeerde links, rechts, op én over Veldman van de leiding te verdringen. Dit lukte echter niet en Veldman nam een kleine voorsprong van twee seconden. Hierachter was het dan Vanluchene die Willemsen/Lebraton ook hadden gepasseerd voor de derde plek. De Est-Finse combinatie Varik/Kunnas kwamen later ook sterk opzetten en pakte ook Hermans en Willemsen om knap de vierde plek te bemachtigen.
Vooraan wisten Veldman/Cermak nog veel verder weg te lopen en onder luid gejuich wist men de derde heat te winnen!
Bax/Musset pakte op tien seconden de tweede plek in de derde heat en daarmee wonnen zij wel met bijna een 100% score in drie heats de GP Sidecars te Kramolin-Tsjechië!
Vanluchene/Bax werden dan derde met Varik/Kunnas op vier. Willemsen/Lebraton werden vijfde en Hermans/Janssens werden dan zesde. Hiermee pakte Hermans/Janssens nipt in totaal de derde plek in de GP Sidecars te Kramolin achter Veldman/Cermak, in de  totale GP uitslag tweede, en GP winnaar Bax/Musset.
Sanders/Musset op acht en Keuben/Rietman op negen finishten ook nog mooi in de top tien. Punten waren er ook nog voor Steegmans/Steegmans (11e), Leferink/Beleckas (12e), Wijers/Van der Putten(13e), Van der Lagemaat/De Veene(16e) en Van der Veldt/Van der Veldt als 19e.
Kops/Horton en Van der Schraelen/Mans gingen niet meer van start.

Door de overwinning van Veldman/Cermak in de derde GP heat pakken de kikker en de bij de rode plaat af van Vanluchene/Bax en leiden Veldman/Cermak dus het WK zijspancross 2021! Echter volgen diezelfde Vanluchene/Bax op slechts één punt. Hierachter is het dan Bax/Musset op slechts drie punten achterstand!
De titelstrijd ligt dus nog volledig open met drie zijspannen die nog alle kans hebben om Wereldkampioen te worden!
Volgende week in het Nederlandse Oss volgt de finale van het zeer spannende WK Zijspancross 2021. In drie GP heats, één op zaterdag en twee zondag, wordt dan bepaald wie zichzelf Wereldkampioen Zijspancross 2021 mag noemen!

Uitslag heat 3 GP Sidecars Kramolin

Totaaluitslag GP Sidecars Tsjechië-Kramolin

Tussenstand WK Zijspancross 2021 met nog één GP te rijden