X

Vos/Susebeek winnen de NK Zijspannen in Oss

Wilfred Vos en Wessel Susebeek hebben vandaag de NK te Oss gewonnen. Bens/Van Leuken werden tweede en Veldman/Leferink werden derde.

De eerste heat in Oss werd na een mega startcrash in eerste instantie met rood afgevlagd. Hoorman/Schinnerlitz gingen bovenop het startveld zijwaarts en schoven al crashend tegen Ribbers/Hotze aan die daardoor akelig over de kop vlogen. Zij zagen nog een aantal combinaties tegen zich aan crashen. Zowel bakkenist Hotze als rijder Ribbers werden geblesseerd afgevoerd. Ook Hooreman starte niet meer in de herstart van de eerste heat die nog slechts tien minuten zou gaan resteren. Brusselers/Van Gennip pakte de kopstart maar werden al snel gepasseerd door Vaerenberg/Beunk, Bens/Van Leuken en Veldman/Leferink.
In de tweede ronde stak dan Veldman zowel Vaerenberg als Bens voorbij en pakte de leiding en pakte wat afstand op de achtervolgers. In de laatste ronde echter  kwamen Vos/Susebeek goed opzetten en eenmaal op plek twee konden ze nog tot luttele seconden komen van de uiteindelijke winnaars Veldman/Leferink. Maar Vos/Susebeek bleven dus na een mooie race tweede en Bens/Van Leuken kwamen dan als derde binnen.

In de tweede heat namen Bens/Van Leuken de kopstart echter namen Veldman/Leferink snel het initiatief over. Dit was echter van korte duur! Veldman/Leferink vielen namelijk terug doordat de voetsteun af was gebroken. Als een ware amazone reed Veldman met beide benen in de bak, echter niet meer zo snel als normaal. Toch werd men nog zevende op de finish!
Met Veldman/Leferink die terug vielen namen Bens/Van Leuken weer het initiatief over maar Vos/Susebeek kwamen weer fel opzetten. Halverwege de race konden zij de leiding overnemen van Bens/Van Leuken. Hierna liep men weg en kwamen Vos/Susebeek niet alleen als winnaar van de tweede heat maar ook als totaal NK winnaars in Oss over de finish. Bens/Van Leuken werden tweede en in totaal werd men ook tweede. Grondman werd deze heat derde maar de derde plek in de eindstand ging dan toch nog naar Veldman/Leferink!

De laatste NK wordt volgende week in Varsseveld verreden.

Daguitslag NK Zijspan Oss

tekst Emil Bilars/foto Orangehat.nl