X

Officieel: Ruben Fernandez rijdt MXGP in Mantova

Na drie MX2-podiumplaatsen in Trentino zal Honda 114 Motorsports-rijder Ruben Fernandez zijn Honda CRF250R verruilen voor een CRF450R tijdens de laatste twee manches van het seizoen 2021 in Mantova.

Giacomo Gariboldi van het HRC Honda team liet eerder al weten dat Tim Gajser er niet alleen zal voor staan tijdens het tweeluik in Mantova. Na een seizoen waarin Fernandez onder de hoede van Livia Lancelot veel progressie heeft geboekt, is het een terechte beloning voor de Spanjaard die eerder dit jaar de MX2 red-plate in handen had en die heeft laten zien dat hij, wanneer hij fit en gezond is, de strijd aan kan gaan met de snelste 250-rijders ter wereld.

De laatste twee races vinden plaats in Mantova, Italië, waar Fernandez zal onder de luifel van 114 Motorsports blijven, om de druk die zijn debuut in deze uiterst competitieve MXGP al met zich meebrengt tot een minimum te beperken. Hij zal aan de zijde rijden van de Canadees Dylan Wright, die sinds zijn komst naar Europa in oktober al een uitstekende snelheid heeft laten zien. Het tweetal hoopt indruk te maken op alle Italiaanse fans die aanwezig zullen zijn voor deze intense finale.

Aangezien Fernandez volgend jaar weer in de MX2 mag rijden, zijn deze twee wedstrijden voor hem slechts een gelegenheid om zijn talent te tonen en te zien waar hij staat en hem een beetje ervaring op te laten doen voordat hij in 2023 de fulltime overstap naar de MXGP moet maken.

Foto: Honda