X

Factory Husky’s voortaan onderweg met BRISK bougies

Husqvarna Motorcycles kondigt een nieuw technisch partnerschap aan met de bougie fabrikant BRISK. Dankzij de nieuwe overeenkomst zullen alle Husqvarna Factory Racing-machines die vanaf 2022 aan het wereldkampioenschap motorcross en enduro deelnemen, uitgerust zijn met BRISK-bougies. De rijders zullen profiteren van de verbeterde prestaties van de BRISK-producten voor hun motorfietsen.

BRISK heeft een rijke geschiedenis in de productie van bougies, die teruggaat tot 1935. Het werd al snel een belangrijke leverancier voor de auto-industrie. Meer recentelijk heeft het in Tsjechië merk zich geconcentreerd op het specialiseren in competitiegerichte producten.

Door het nieuwe technische partnerschap zal Husqvarna Factory Racing in 2022 exclusief vertrouwen op BRISK bougies voor alle 2-takt en 4-takt machines die gebruikt worden in het FIM Motocross Wereldkampioenschap, het FIM SuperEnduro Wereldkampioenschap en het FIM Hard Enduro Wereldkampioenschap.

Robert Jonas – Vice President Motorsports Offroad: “Het is een spannende stap voor Husqvarna Factory Racing om deze nieuwe samenwerking met BRISK aan te gaan. Als je gaat racen op het hoogste niveau in motorcross en enduro is het belangrijk om de allerbeste producten te gebruiken voor betere prestaties en betrouwbaarheid. Dat is waarom we hebben samengewerkt met BRISK. Hun producten zijn grondig getest en zijn zonder twijfel een uitstekend onderdeel voor het team om te gebruiken. Met het raceseizoen 2022 voor de deur zal BRISK een belangrijke rol spelen om ervoor te zorgen dat onze rijders op hun allerbest kunnen presteren en ik kijk uit naar een succesvol raceseizoen.”

Florian Ebner – Hoofd Technologie Offroad Motorsports: “BRISK is de perfecte partner voor Husqvarna Factory Racing. We hebben hun producten meer dan een jaar getest en zagen opmerkelijke verbeteringen in de motorprestaties. We hebben al een uitstekende werkrelatie met hen en hun ervaren technische staf opgebouwd. Wat echt belangrijk is, is dat ze in-house productie hebben in Europa, dicht bij onze race shop, en de mogelijkheid om op maat gemaakte oplossingen te bieden, afhankelijk van onze behoeften. Al deze eigenschappen maken BRISK echt een uitstekende partner voor Husqvarna Factory Racing.”

Hana Kajnarová – Commercieel Directeur BRISK: “De samenwerking met Husqvarna Factory Racing is echt spannend voor ons. De afgelopen jaren heeft BRISK zich geconcentreerd op de productie van een reeks gespecialiseerde producten voor de motorsport, dus dat het team vertrouwen stelt in BRISK geeft ons veel voldoening, omdat we weten dat ons uitgebreide onderzoek en ontwikkeling wordt erkend. Namens BRISK wil ik het team en de rijders veel succes wensen voor het seizoen 2022.”