X

Veldman/Janssens winnen de Sidecar opener in Eersel!

De eerste klap is een daalder waard moeten Veldman/Janssens gedacht hebben! Met tweemaal een eerste plek in de heats won het duo vandaag de zijspancross seizoensopener te Eersel. Van Werven/Van den Bogaart kwamen sterk voor de dag en werden tweede voor Bax/Cermak die niet verder kwamen dan de derde plek algemeen.

H1; In de eerste heat pakte Veldman/Jannsens direct kopstart voor Keuben/Rietman en Van Werven/Van den Boogaart die goed konden volgen aan het begin van de heat.
Halverwege de manche crashte Keuben weg uit de kopgroep toen zij de combinatie van Van der Veldt op een ronde wilde zetten. Hierbij raakte beide zijspannne elkaar en men ging over de kop.
Veldman/Janssens liepen op dat moment al wat weg en door het tumult achter hen konden ze al helemaal makkelijk wegrijden en met voorsprong de heat winnen. Tweede werden dan nog Bax/Cermak. Bax was als vijfde gestart en had in de eerste helft van de wedstrijd moeite in het zand van Eersel om Wijers/Van der Putten te verschalken voor plek vier. Uiteindelijk werd men op de meet toch nog tweede met Van Werven/Van den Boogaart op de derde plek. De combinatie Kops/Lenher werd vierde en Keuben/Rietman werden ondanks hun crash nog vijfde. Ebben/Kuipers crashte hard uit de wedstrijd waarbij Ebben het zijspan op de heup kreeg en met letsel aan het been de wedstrijd moest verlaten.

H2; In de tweede manche waren Wijers/Van der Putten goed uit de startblokken. In de beginfase wisten zij de aandringende Van Werven op plek twee goed achter zich te laten. Echter moest men toch toegeven na een aantal ronden en kreeg Van Werven dan de leiding in handen. Nu kwam dan de als vierde gestarte Veldman snel opzetten. Eenmaal op de tweede plek aangekomen liep men zienderogen in op leiders Van Werven/Van den Boogaart. Op het einde van de heat volgde een spannend slot toen Veldman dan kon aanhaken bij Van Werven. Als aan een touwtje crosste de twee duidelijke smaakmakers van de wedstrijd zo achter elkaar aan. In de éénnalaatste ronde moest Van Werven dan toch capituleren voor Veldman/Janssens die zo de leiding pakte en deze niet meer afstonden. Van Werven/Van den Boogaart werden dan tweede en zouden ook tweede in de totaalstand worden. Achter Van Werven waren het Keuben/Rietman op drie met vlak hierachter Bax/Cermak op vier. Wat de wereldkampioen zijspancross ook probeerde, Keuben/Rietman verbaasde vriend en vijand en bleven fier overeind en pakte dus verdiend de derde plek. Bax werd, toch niet helemaal tevreden met het pakket vandaag, dan vierde. Bax/Cermak werden wel derde in het dagtotaal na de eerdere tweede plek uit de eerste heat. Kops/Lehnher, die in het begin van de tweede heat nog een stevig potje vochten met Bax/Cermak, werden nu vijfde.

 

Daguitslag Inters Sidecars Eersel;

Tekst; Emil Bilars / Foto Orangehat.nl