X

Cake Worlds: wereldwijde competitie met elektrische offroadmachines

De CAKE Worlds Race 2022 is een wereldwijd racekampioenschap bestaande uit vier evenementen, waarvan het eerste wordt gehouden op de Del Mar Fairgrounds, ten noorden van San Diego, CA. De CAKE Worlds Race is een One Design wedstrijd, waarin mannen en vrouwen met identieke motoren tegen elkaar racen op een voor CAKE specifieke baan.

Het evenement wordt verreden in een Round Robin-format, waarbij alle rijders de kans krijgen om het tegen elkaar op te nemen tot de halve finales en de finales, daarna wordt er geracet in een normaal Knock Out-format. De winnaar van de North American Invitational Race kwalificeert zich automatisch voor de finale, die dit jaar in september wordt gehouden op de Fox Raceway in Pala, CA.

De serie heeft als doel twee wereldkampioenen te kronen, een man en een vrouw die strijden in een unisex race format. Meer evenementen volgen later dit jaar in Frankrijk en Zweden, met finales op de FOX Raceway Pala CA, USA, begin september.

CAKE, de Zweedse fabrikant van hoogwaardige, lichtgewicht, elektrische motorfietsen, kondigde vandaag de geboorte aan van een gloednieuwe, wereldwijde, elektrische motorraceserie – The CAKE Worlds One Design Race.

De CAKE Worlds Race 2022

  • 30 april-mei 1 – Del Mar (CA), USA.
  • 16 juli – 17 juli “voorronde” – Val Thorens, Frankrijk
  • 19-20 augustus “voorronde” – Gotland, Zweden
  • 2 september – Fox Raceway, Pala (CA), USA.

Meer informatie: christian.lundgren@ridecake.com