X

Dennis Dierckx over de nakende VLM-wedstrijd in Herenthout

Nu zaterdag 23 en zondag 24 april organiseert het BCD-MX Team een VLM-wedstrijd in Herenthout. Het zijn Dennis Dierckx en Ben Vervloesem die daar aan de koord trekken om deze organisatie op poten te zetten.

Wij spraken met Dennis Dierckx over het komende evenement.

MXMag: Vorig jaar was er voor het eerst sinds 27 jaar weer een motorcross in Herenthout. Hoe kijk je aan tegen het op poten zetten van de wedstrijd dit jaar?

Dennis Dierckx: Vorig jaar was onze eerste organisatie met het BCD-MX Team in Herenthout en die had meteen veel succes met enorm veel lokale bezoekers en natuurlijk de bewoners van Herenthout zelf. Het was tenslotte 27 jaar geleden dat er nog cross was in Herenthout en dus dat was wel positief. Voor de organisatie dit jaar haalde ik de inspiratie bij de carnavalstoet van Herenthout. Ik heb gezien dat dat enorm leeft en dat het hier toch een populaire carnavalplek is in de Kempen.

MXMag: Is de omloop gewijzigd ten opzichte van vorig jaar?

Dennis Dierckx: Die zal helemaal anders zijn dan vorig jaar. Hij zal ook iets groter zijn omdat we nu meer plaats ter beschikking kregen. Het circuit krijgt daarom ook een volledig nieuwe lay-out.

MXMag: Welke belangrijke namen staan aan het starthek?

Dennis Dierckx: De belangrijkste gastrijder is Ken de Dycker. Ik heb bij hem nog zekerheid gevraagd maar Keeno heeft dus wel degelijk bevestigd dat hij komt rijden in Herenthout. Vorig jaar heb ik nog zelf willen rijden maar heb gemerkt dat dat nagenoeg onmogelijk is om te combineren met een eigen organisatie. Dat ga ik dus zeker niet doen.

Ik probeer altijd iets tof te creëren voor de rijders. Zo vindt ik het belangrijk om een toffe sfeer na te streven op de cross doormiddel van leuke acties ter plaatse zodat er veel volk op af komt. We hebben ook een mooie lijst van belangrijke sponsors die ik niet ga vermelden. Ik ben bang om er eentje te vergeten, je vindt ze altijd terug in het programmaboekje en op de banners langs de omloop.

Ken de Dycker

MXMag: Je vader helpt ook mee met de organisatie?

Dennis Dierckx: Jawel, hij zegt constant dat ik zot ben dat ik al dat werk wil doen maar hij is hier toch ook elke dag om mee te helpen (lacht).

De VLM wedstrijd in Herenthout wordt gereden op het circuit “De Bergen” achter het tankstation van Gulf met het adres: Bergen, 2270 Herenthout. Het rennerspark gaat vrijdag open om 16u00.

Foto: Dieter Jans en Debby Willems