X

Drie op een rij voor Joe Maessen

De vierde wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Quads is gewonnen door Joe Maessen. Het is zijn derde overwinning van het seizoen, hij wint op het prachtige circuit van Oldebroek voor Jan Vlaeymans (1-2) en Ricardo Phoelich (4-3). Maessen heeft de leiding in handen, het verschil blijft slechts zes punten.

Eerste manche
Vanaf de pole-position neemt Maesen de beste start, de Limburger wordt gevolgd door Rick Haverdil en Vlaeymans. De Belg weet in de tweede ronde de tweede plaats van Haverdil over te nemen. De achterstand op leider Maessen wordt weggewerkt en in de vijfde ronden wordt Vlaeymans de nieuwe leider. Later blijkt dit de perfect timing te zijn want even later volgt er een rode vlag waardoor de wedstrijd vroegtijdig ten einde komt. Vlaeymans wint voor Maessen en Haverdil. De vierde plaats is voor Ricardo Phoelich die in de tweede ronden Valentino Roks weet te passeren.

Tweede manche
De tweede start is Roks de beste start gevolgd door Haverdil en Maessen. De leider in de tussenstand weet zich direct in de eerste ronde naar de leiding op te werken. Vlaeymans is als vijfde aan de wedstrijd begonnen en hij heeft drie ronden nodig om de tweede plaats in handen te krijgen. Leider Maessen heeft dan al vijf seconden voorsprong en deze weet hij alleen maar groter te maken. Haverdil heeft de derde plaats lang in handen maar Phoelich heeft andere plannen. Ze wisselen van positie maar Haverdil komt terug maar twee ronden voor de finish is het toch Phoelich op de derde plaats. Haverdil krijgt het nog druk want Marc de Vries en Roks passeren hem nog waardoor hij buiten de top vijf raakt.

Een geweldige pluim naar de organisatie want tijdens deze evenementen wordt nogmaals duidelijk dat hard werken beloond wordt. Alles is tot in de puntjes verzorgd, het circuit ligt en prachtig bij en de sfeer was bijzonder goed bij Stichting Circuit Oldebroek. Dat beloofd veel goeds voor de Dutch Masters of Motocross op tweede Paasdag!

Uitslagen KNMV ONK Quads #4; Lochem, NL:
1e manche
1. Jan Vlaeymans B Yamaha
2. Joe Maessen NL Yamaha
3. Rick Haverdil NL CRQF
4. Ricardo Phoelich NL Wtec
5. Valentino Roks NL CRQF

2e manche
1. Joe Maessen NL Yamaha
2. Jan Vlaeymans B Yamaha
3. Ricardo Phoelich NL Wtec
4. Marc de Vries NL Yamaha
5. Valentino Roks NL CRQF

Dagklassement
1. Joe Maessen NL Yamaha 2-1
2. Jan Vlaeymans B Yamaha 1-2
3. Ricardo Phoelich NL Wtec 4-3
4. Marc de Vries NL Yamaha 6-4
5. Valentino Roks NL CRQF 5-5

Tussenstand ONK quads:
1. Joe Maessen NL Yamaha 172
2. Jan Vlaeymans B Yamaha 166
3. Ricardo Phoelich NL Wtec 144
4. Marc de Vries NL Yamaha 122
5. Valentino Roks NL CRQF 120

Alle uitslagen zijn HIER te vinden!

Door: Stefanie de Vries
Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #Orangehat