X

Veldman/Janssens winnen ook 2e heat in Lochem!

Veldman/Janssens hebben ook de 2e heat in Lochem gewonnen en zijn zo ook dagoverwinnaars geworden van de derde ONK Sidecar Masters wedstrijd van 2022. Bax/Cermak werden tweede in de heat en het totaal. Van Werven pakte de derde plek in de tweede heat en erachter werden Keuben/Rietman vierde. Dit was genoeg voor Keuben voor de derde plek in de totaalstand.

 

Kopstart in de tweede heat was er voor Van Werven, met Keuben op twee, Veldman op drie en Bax op vier. Na een tien minuten zette Veldman/Janssens een extra tandje bij en pakte Keuben voor plek twee. In de 16e minuut zat Veldman dan vervolgens achter Van Werven en slinks wist men aan de binnenzijde na een negentig graden bocht Van Werven te passeren voor de leiding.
Ook Bax/Cermak hadden de gang erin en waren op twintig minuten naar plek twee gekomen. Vervolgens opende zij de achtervolging op Veldman/Janssens. Bax kwam nog tot vlak erachter, maar in de laatste ronde reed men zich vast op een achterblijver. Zo wonnen Veldman/Janssens ook de tweede heat en dus ook de dagoverwinning. Bax/Cermak werden dan tweede en ook tweede in totaal. Van Werven/Van den Boogaart brachten de derde plek thuis voor Keuben/Rietman op vier. Samen met hun derde plek in de eerste heat betekende dit ook in totaal de derde plek op het dagpodium.

Veldman/Janssens hebben nu de leiding in het kampioenschap nipt overgenomen van Bax/Cermak. Op paaszaterdag 16 april gaat de ONK strijd verder in Oldebroek.

Daguitslag ONK Sidecar Masters Lochem