X

De pechdag van Kay De Wolf

Na zijn sterke 1-1 optreden tijdens de Dutch Masters in Rhenen afgelopen weekend, trok Kay De Wolf op zaterdag de lijn in Indonesië door met een sterke kwalificatierace en vocht hij voor de zege. De Wolf zat mee vooraan maar moest door een val finaal vrede nemen met ‘n zesde plek. Vandaag kon de Nestaan Husqvarna Factory Racing zijn kansen moeilijk verdedigen. Net zoals enkele andere rijders was hij ‘s nachts namelijk ziek geworden.

‘s Morgens moest het Nederlandse supertalent al enkele keren overgeven. Hij besloot niet te rijden in de warmup om zo zijn energie te sparen. Qua snelheid kwam hij desondanks goed uit de verf in de eerste manche. De Wolf reed comfortabel derde, voordat een paar crashes roet in het eten gooide. Zo werd hij uiteindelijk achtste.


Ondanks zijn gezondheidsproblemen scoorde hij dus alsnog flink wat punten behaald en gaf hij echt alles wat hij had. Kay moest hier echter zo diep voor gaan dat er werd besloten om niet deel te nemen aan de tweede manche. De ziekte had gewoon te veel van hem gevergd.

Kay De Wolf : “Helaas werd ik vanochtend ziek wakker, ik moest een paar keer overgeven en voelde me echt slap. Ik probeerde al mijn energie te sparen door de warm-up niet te rijden. Mijn start in de eerste manche was heel goed, maar omdat mijn lichaam zo leeg voelde kon ik mijn positie niet vast houden en maakte ik te veel fouten. Na de eerste manche besloot ik om niet meer te rijden in de tweede manche. Ik ging naar de dokter op het circuit en kreeg daar een infuus tegen de uitdrogingsverschijnselen. Het is wat het is en we gaan nu herstellen voor de volgende race. Bedankt aan mijn team voor hun inzet!”


Rasmus Jorgensen
(Nestaan Husqvarna Factory Racing teammanager): “Het is natuurlijk teleurstellend om nog meer pech te moeten incasseren, maar de gezondheid van Kay komt op de eerste plaats.  Niet starten in de tweede manche was de beste beslissing, gezien hoe ziek hij was. Het was geweldig om zijn snelheid te zien in de eerste manche. We gaan ons erop richten om dat in de volgende ronde om te zetten in een sterk resultaat!”

Foto’s: Fullspectrum Media