X

Aanstaande zondag de Finale (O)NK Sidecars en Quads Lierop

Circuit de Herselse bossen te Lierop vormt zondag 11 september het decor voor de finale van de Dutch Sidecar & Quad Masters. In het bijprogramma zullen de NK Quads, NK Zijspan en NK Rookie Quads aan de start komen.

 

Nederland is sterk vertegenwoordigd in de wereld van de zijspancross en al deze combinaties zullen in Lierop tijdens de absolute seizoen afsluiter op circuit de Herselse bossen achter het starthek verschijnen. Voor viervoudig wereldkampioen zijspancross, Etienne Bax is Lierop een thuiswedstrijd, welke een belangrijke voorbereiding is voor de afsluitende strijd om het wereldkampioenschap wat een kleine week later in het Duitse Rudersberg zal plaatsvinden. In juli verzekerde Bax zich namelijk al van de Nederlandse titel voor het ONK Sidecar Masters kampioenschap.

Bij de Quads voert de strijd momenteel nog voort tussen de uit het Belgische Lier afkomstige Jan Vlaeymans en de onverwoestbare Joe Maessen uit het Limburgse Ysselsteyn. Met een kleine 27 punten verschil zal de spanning in Lierop tot het laatste moment voortduren en op de allerlaatste minuut worden beslist.

Naast de hoogste klasse worden in de slotfase ook de nationale Nederlandse kampioenschappen afgewerkt. Bij de NK Zijspannen gaat de strijd om de titel tussen Kevin van Vaerenberg & Dirk van Dijk en Ruben van Werven & thuis favoriet Nick Maas. Helaas raakte Ruben van Werven geblesseerd en leek het erop dat Nick Maas niet aan de start kon verschijnen op zijn thuisbaan. Vader Cor van Werven besloot daarop om deze zondag éénmalig een rentree te maken zodat Maas toch kan schitteren voor het thuispubliek. Cor van Werven Nick Maas rijden dan nu rond met nummer 88. Naast Nick Maas zien we ook ‘show’-bakkenist Han van Hal aan de start naast de zijde van Lins Steijnen.

De entree voor volwassenen is € 20,00 en voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar € 10,00. Voor kinderen onder de 12 jaar is het evenement vrij toegankelijk. De feesttent is zaterdagavond vrij toegankelijk voor publiek. Er is op zaterdagavond feest in de tent en ook is het mogelijk te overnachten op het terrein.