X

Bax wint heat 1, nu Varik en Bax gelijk in WK-stand!

Etienne Bax/Ondrej Cermak hebben de eerste heat van de finale GP te Rudersberg gewonnen. Vannluchene/Bax werden op afstand tweede en WK-leider Varik/Kunnas werden derde. Dit betekent dat Bax en Varik nu precies gelijk staan in WK punten.

Bax/Cermak pakte de kopstart en reden een moordend tempo. Een dik half uur later werd men, zij het met een gehavende helm bij Bax, dominant heatwinnaar. Vanluchene lag tweede en reed in niemandsland deze positie naar huis. Hierachter was het spannender. Brown/Chamberlain reden drie maar zakte terug naar vijf en moesten de vechtende Varik en Van Werven langszij laten. In het tweede deel van de race had Brown schijnbaar nieuwe adem gevonden want hij reed weer naar drie met Varik op vier en Van Werven op vijf. Van Werven moest wat terrein prijsgeven maar Varik daarentegen ging in de laatste fase vol in de aanval en pakte bij de kombocht de derde plek weer terug! Zo werd Varik dus derde, Brown vierde en Van Werven vijfde.

Hiermee staan Bax/Cermak en Varik/Kunnas dus direct gelijk in punten en beide aan de WK leiding met nog één heat te gaan!

Uitslag heat 1 GP Zijspan Rudersberg