X

De ISDE 2023 wordt in Argentinië gereden

Na de eerste aankondiging aan het eind van het evenement van dit jaar zijn de FIM en de lokale organisator verheugd de data te kunnen bevestigen voor de FIM International Six Days of Enduro (ISDE) van 2023, die van maandag 6 november tot en met zaterdag 11 november zal plaatsvinden in San Juan, Argentinië.

De zevenennegentigste editie van deze historische off-road wedstrijd vindt plaats op het gloednieuwe Circuito San Juan Villicum, dat normaliter bekend staat om het FIM Superbike World Championship en andere nationale circuitraces. San Juan ligt in het westen van Argentinië en maakt deel uit van de regio Cuyo. Het omliggende terrein is grotendeels bedekt met bergen en groene valleien, ideaal voor enduro en dankzij het zonnige klimaat ook perfect voor een goede wijnproductie.

Argentinië hield de ISDE voor het laatst in 2014, toen San Juan ook al de gaststad was. De deelnemers aan de negenentachtigste editie hebben goede herinneringen aan hun bezoek dankzij het ongelooflijke natuurlijke landschap van het gebied, de enduro-geschikte regio en het uitzonderlijke organisatiecomité. Voor 2023 wordt gewerkt aan een volledig nieuw parcours, wat betekent dat degenen die hier de vorige keer hebben gereden, ook nieuwe terreinen en paden kunnen verwachten.

In 2014 was Frankrijk de winnaar in de World Trophy categorie, USA won de Junior World Trophy en Australië nam de Women’s World Trophy mee naar huis, terwijl het Argentijnse team sterk vertegenwoordigd was met dertien rijders van hoog niveau onder leiding van Augusto Freytes.

Onder de rijders die het land bij die gelegenheid officieel vertegenwoordigden was de Dakar Rally-winnaar van 2021, Kevin Benavides, evenals Luciano Benavides, en Franco en Stefano Caimi. Argentinië was goed vertegenwoordigd in 2014 met een vijfde plaats in zowel de World Trophy als de Junior World Trophy.

Het aftellen naar de FIM International Six Days of Enduro van 2023 is dus officieel begonnen, met de opening van het rennerskwartier op dinsdag 31 oktober voorafgaand aan de openingsparade van de landen op zaterdag 4 november volgend jaar. De planning is al in volle gang en de lokale organisator kijkt ernaar uit om rijders en teams uit de hele wereld te verwelkomen in Zuid-Amerika.

Foto: Future7media en FIM.