X

Triumph onthult plannen voor SuperMotocross in de VS

Triumph Motorcycles zal aan het begin van het seizoen 2024 deelnemen aan het wereldkampioenschap SuperMotocross, met de eenduidige ambitie en inzet om een team te ontwikkelen dat het kampioenschap wint.

Triumph heeft Global Off-Road ambassadeur Ricky Carmichael geraadpleegd om deze visie te realiseren. Met de inbreng van de grootste supercrosser en motorcrosser aller tijden, heeft Triumph een veteraan team van managers samengesteld met kampioenschap winnende ervaring om het geheel nieuwe Triumph fabrieksraceteam in de Verenigde Staten te leiden. Het Amerikaanse motorcrossprogramma, dat opereert onder de nieuwe wereldwijde vlag van Triumph Racing, zal worden geleid door teamleider Bobby Hewitt en teammanager Stephen ‘Scuba’ Westfall. Het team wordt gevestigd in een speciale nieuwe state-of-the-art privé-racefaciliteit in de Verenigde Staten.

Het nieuwe Triumph Racing Factory Team zal zijn geheel nieuwe Triumph 250cc 4-takt MX-motoren inzetten in het wereldkampioenschap SuperMotocross 2024, dat bestaat uit het Monster Energy Supercross World Championship en het Pro Motocross Championship, met drie SuperMotocross-rondes ter afsluiting van het seizoen. Voor het seizoen 2025 zal Triumph bovendien zijn nieuwe 450cc-motor inzetten in het SuperMotocross-wereldkampioenschap.

Hewitt heeft een paar legendarische ingenieurs aangetrokken om de motorfietsen van het team te ontwikkelen. Dave Arnold, die in de AMA Hall of Fame werd opgenomen, voegt zich bij het team als Lead Chassis Engineer en Dudley Cramond als Lead Powertrain Engineer, die elk ongelooflijke technische ervaring en talent naar het team brengen. Alle leden van het team hebben een benijdenswaardige geschiedenis van succes op Pro en Amateur niveau, en samen met Triumph delen zij de lange termijn visie en inzet om het hoogste niveau van succes in racecompetitie te leveren.

Het Triumph Racing Team uit de VS en het onlangs aangekondigde Triumph Racing Team uit Europa, opgericht in samenwerking met Thierry Chizat-Suzzoni, zullen beide samenwerken met de Triumph-fabriek. Dit laatste team zal deelnemen aan het FIM wereldkampioenschap motorcross, met deelname aan de 250cc MX2-klasse in 2024 en de 450cc MXGP-klasse in 2025. Beide teams zullen worden ondersteund door een speciale in-house off-road ontwerpafdeling binnen het Triumph Global Headquarters in Hinckley, Verenigd Koninkrijk. waar al het onderzoek, ontwerp, technische ontwikkeling en prototypebouw van het merk plaatsvindt. Engineering-teams van de Triumph-fabriek en beide nieuwe raceteams hebben nauw samengewerkt aan het verbeteren van de prestaties van het chassis en de motor door middel van een intensief testprogramma in de VS, het VK en op het Europese vasteland.

Beide raceteams hebben gewerkt aan het gezamenlijk testen van de nieuwe Triumph-motorcrossmotoren. Zij delen belangrijke gegevens en feedback van rijders over de specificaties, prestatiekenmerken en componenten met de Factory Engineering-groep die verantwoordelijk is voor het concept en de ontwikkeling van de aandrijflijnen en het chassis van de nieuwe MX- en dual-sportmotorfietsreeks. De inzichten uit deze race-ontwikkeling worden rechtstreeks verwerkt in elk model van het nieuwe Triumph motorcrossgamma. Aanvullende lanceringsdetails van het nieuwe Triumph off-road gamma zullen in de nabije toekomst bekend worden gemaakt.

Dit nieuwe team dat deelneemt aan het wereldkampioenschap SuperMotocross is een belangrijke toevoeging aan het wereldwijde portfolio van Triumph Racing. Triumph Racing, dat is gevestigd in het Triumph Global Headquarters in Hinckley, Verenigd Koninkrijk, heeft ook Triumph als exclusieve motor in het FIM Moto2 World Championship en omvat teams met Triumph-motoren die deelnemen aan Supersport-races.

Meer informatie over de deelname van Triumph Racing aan het Monster Energy AMA SuperMotocross World Championship, met de 250cc-motor in 2024 en de 450cc-motor in 2025, wordt volgend jaar bekendgemaakt.

Nick Bloor – CEO, Triumph: “In navolging van onze recente aankondiging om in 2024 deel te nemen aan het FIM Motocross World Championship, vervolgt de lancering vandaag van Triumphs samenwerking met het ongelooflijk getalenteerde team van Bobby en Scuba in het gloednieuwe Monster Energy AMA SuperMotocross World Championship. Het is onze reis naar het hoogste niveau van off-road competitie en racen. Ik twijfel er niet aan, gezien de ervaring en capaciteiten die worden gedeeld door onze toegewijde interne ontwerp- en engineeringteams en Bobby’s zorgvuldig geselecteerde team van race-experts, dat deze samenwerking een onuitwisbare stempel zal drukken op de geschiedenis van deze ongelooflijke sport en het illustere merk Triumph.”


Ricky Carmichael – Global Off-Road Ambassadeur, Triumph: “Het is geweldig om deze volgende stap te zetten in de aankondiging van ons Amerikaanse Triumph Racing Team. Bobby’s succes in onze sport als teameigenaar spreekt voor zich. Het team dat hij heeft samengesteld, werkt al samen met de fabriek in Hinckley tijdens deze laatste ontwikkelingsfasen. Het zijn enkele van de beste mensen die in onze paddock hebben gewerkt en dit toont het niveau van inzet, over de hele linie, in deze poging om mee te strijden voor het SMX wereldkampioenschap. Ik kijk ernaar uit om met Bobby en het hele team samen te werken als we in 2024 gaan racen.”