X

VIDEO: Ricky Carmichael over de Triumph crossmotor

Het gebeurd niet zo dikwijls dat een traditioneel motormerk als Triumph beslist om off-roadmachines te maken. Deze aankondiging liet heel wat stof opwaaien. We hebben nog geen glimp opgevangen van de machine maar als wij op de designafdeling in Hinckley zouden werken kozen we prompt voor British Racing Green als kleur. 

Belangrijker nog dan de kleur is een machine die competitief is. Een merk als Triumph kan het zich niet veroorloven om achteraan in het deelnemersveld “rond te karren” met een crossmotor die niet mee kan met de concurrentie. In onderstaand interview verteld Ricky Carmichael dat dit gegeven wel snor zit bij Triumph. En hij licht ook nog eens fijntjes toe dat alles, maar dan ook alles ontwikkeld wordt in eigen huis. Zo snoert hij alle criticasters de mond die gewag maakten van een derde KTM-kloon.

Tijdens de eerste dagen van 2024 zal Triumph met een MX2 motor starten in de AMA Supercross en datzelfde jaar zullen ze ook deelnemen aan de gloednieuwe “SuperMotocross”-competitie en het wereldkampioenschap MX2. Een jaar later zal Triumph ook met een 450cc viertakt deelnemen dezelfde competities. In de loop van 2023 krijgen we de motoren te zien en weten welke rijders werden aangetrokken om deel te nemen aan de drie competities.

Video: Vital MX