X

Een volle deelnemerslijst aanstaande zondag in Eersel!

Aanstaande zondag is de zijspan- en quadcross seizoensopener te Eersel. Met een ruime honderd ingeschreven teams wordt het een bomvolle dag zijspan en quad motorcross op alle niveau’s. Met goed weer, slechts vijf euro entree plus gratis parkeren wordt het voor elke toeschouwer ongetwijfeld een mooie dag!

 

Bij de koningsklasse van de internationale zijspannen is het aantal nog wat mager maar dé namen binnen de Nederlandse zijspancross zijn van de partij! Uit het oosten van het land komen de teams van Hermans/Van den Boogaart, Van Werven/De Veene en Keuben/Rietman partij geven. Uit het zuiden van Nederland zien we de Wereldkampioenen Bax/Cermak, Wijers/Van der Putten en het linkse oranje zijspan van Kops/De Laat (foto). Verder zien we onderandere team Van der Schraelen uit België en team Peter uit Duitsland. De geschiedenis leert dat de lijst inters vlak voor aanvang zeker en vast nog gaat groeien!

 

Bij de nationale zijspannen staat er zeker een bomvol veld aan de start met op voorhand al een ruime 30 ingeschreven zijspannen. Samen met 60 quads en in totaal een 20-tal ingeschreven kids, oldtimer en hobby zijspannen is er genoeg te zien in Eersel.

Een entree-ticket kost slechts vijf euro en daarbij kan men gratis parkeren in  parkeergarage ‘Schippers’ direct naast het circuit. Men loopt vandaar gelijk het rennerskwartier op.

Het circuit van MCC De Kempen in Eersel is heel goed bereikbaar en ligt direct aan de A67, waar afslag 29 u binnen een aantal minuten tot aan de parkeerplaats brengt. De trainingen beginnen om 9:00 en  rond half twaalf zal het starthek voor de eerste maal neerklappen voor de wedstrijden.