X

Hermans/Van den Boogaart winnen spannende Zijspan Opener te Eersel!

Koen Hermans/Ben van den Boogaart hebben de zijspan seizoensopener te Eersel gewonnen. Team Hermans haalde evenveel punten als Keuben/Rietman maar omdat Hermans/V.d.Boogaart de 2e heat wonnen werden zij ook winnaar van het dagklassement. Keuben/Rietman schoven met evenveel punten dus als tweede aan. Bax/Cermak gingen met de derde plek aan de haal.

De eerste heat werd gedicteerd en gewonnen door Keuben/Rietman. Hermans pakte kopstart maar al in de tweede ronde pakte team Keuben de leiding om met afstand knap de heat te winnen. Van Werven/De Veene werden gecontroleerd tweede. Wesselink/Vincent reden de eerste helft van de wedstrijd op plek drie totdat men zwaar werd belaagd door Weijers/V.d. Putten, Bax/Cermak en Hermans/V.d.Boogaart. Hermans was na zijn kopstart in de tweede ronde even stil komen te vallen en Bax/Cermak stonden stil bij de start en gingen pas als laatste weg in de eerste heat. Zo kwamen Bax en Hermans met zijn twee dus aan bij Wijers en Wisselink waarna een vier strijd ontstond voor plek drie. Hermans/V.d.Boogaart pakte de derde plek op de meet voor Bax/Cermak op vier, Wijers/Van der Putten op vijf en Wisselink/Vincent op zes.

In de tweede heat was Hermans weer als eerste weg met al snel Bax/Cermak in de achtervolging. Halverwege de tweede heat kwam Bax dan aan het achterwiel van Hermans en ontstond een mooi en spannend gevecht. Bax/Cermak pakte de voorlaatste ronde even de leiding maar het waren op de finish Hermans/V.d.Boogaart die de winst pakte in de heat én het dagtotaal. Bax/Cermak pakte door hun tweede plek in deze heat alsnog een derde plek op het dagpodium. Keuben/Rietman werden op afstand nu derde en konden een goede dag  afsluiten met een tweede podium plek in de einduitslag. Van Werven/De Veene werden vierde en miste nét het dagpodium omdat Bax/Cermak voor hen waren gefinisht in de tweede heat. Weijers/Van der Putten werden vijfde op de finish en Kops/De Laat namen op de meet de zesde plek mee in de tweede manche.

Daguitslag Inters Zijspan opener Eersel