X

EnduroGP: Brad Freeman heerst in San Remo

Tijdens de tweede wedstrijddag van het Enduro Wereldkampioenschap was het andermaal Brad Freeman die zijn tweede EnduroGP overwinning van het weekend opeiste. De wereldkampioen van 2021 liet zien dat hij weer op zijn best is dit seizoen en won deze gedenkwaardige Italiaanse GP. Andrea Verona en Steve Holcombe werden respectievelijk tweede en derde.

Vooraan in het veld was Beta Factory-rijder Brad Freeman vastbesloten om zijn dominante overwinning van de eerste dag te bevestigen. Met bravoure joeg Freeman zijn rivalen in de eerste JUST1 Enduro Test uit het wiel met een voorsprong van 13 seconden in de eerste van vier ronden.

Hoewel Steve Holcombe (Beta) de volgende Extreme Test won, begon Freeman de tweede ronde met de snelste tijd in zowel de Cross Test als de Enduro Test om zijn voorsprong uit te breiden tot 20 seconden. Tijdens de tweede helft van de dag controleerde Freeman het verloop en behield een comfortabele voorsprong om zijn tweede EnduroGP-overwinning van het weekend en de leiding in het kampioenschap te pakken.

Net als op zaterdag streden Verona en Holcombe om de overige twee podiumplaatsen in de EnduroGP, maar vandaag kwam daar Josep Garcia bij. Verona was vastbesloten om zijn best te doen op zijn thuiswedstrijd en won vier proeven om uiteindelijk de tweede plaats op te eisen.

Garcia deed zijn uiterste best, maar zat drie seconden naast het podium en moest genoegen nemen met de vierde plaats achter Holcombe, met Hamish MacDonald die voor de tweede dag op rij de top vijf completeerde.

Na een moeilijke dag op zaterdag met twee valpartijen, had Antoine Magain een geweldige dag op zondag. De officiële Sherco-rijder pakte de 10e plaats in het scratchklassement en bezette de 3de trede van het Enduro3-podium.

Na een lange dag vol strijd om de winst kwam Jeremy Sydow (Sherco) als winnaar uit de bus in de Junior klasse, terwijl Kevin Cristino (Fantic) nipt de Enduro Youth klasse won. Regerend wereldkampioene Jane Daniels (Fantic) maakte een perfecte start in het FIM Women’s Enduro World Championship en wist de wedstrijd in de buurt van San Remo winnend af te sluiten.

Aan Belgische kant kunnen we ook de prestaties van Tim Louis in Open 2 noteren met een 5e plaats op zaterdag en een tweede plaats op zondag. Joël Desupexhe, de derde Belgische rijder in Italië, werd 7e en 8e in de Senior Open. De volgende EnduroGP op de kalender is die van Spanje en wordt gereden van 5 tot en 7 mei in Lalin.

Resultaten zondag

1 Brad Freeman (Beta) 1:05:23.86; 2 Andrea Verona (GASGAS) 1:05:40.05; 3 Steve Holcombe (Beta) 1:05:49.16; 4 Josep Garcia (KTM) 1:05.52.80; 5 Hamish MacDonald (Sherco) 1:06:42.54; 6 Nathan Watson (Honda) 1:07:05.28; 7 Mikael Person (Husqvarna) 1:07:14.22; 8 Thomas Oldrati (Honda) 1:07:30.11; 9 Theo Espinasse (Beta) 1:07L46.48; 10 Antoine Magain (Sherco) 1:07:52.17;…