X

Hermans/Van den Boogaart winnen ONK Zijspannen Oldebroek!

Hermans/Van den Boogaart hebben de chaotische ONK te Oldebroek gewonnen. Beide heats pakte men de overwinning met twee keer Keuben/Rietman als tweede. De Britten Wilkinson/Millard pakte met een derde en vierde plek in de heats in totaal de derde plek.

De eerste heat pakte Hurkmans/Bax verrassend de kopstart met Keuben/Rietman hier direct achteraan. Aan de binnenzijde van de bocht kwamen Hermans en Wilkinson iets in de knoop en gingen pas in het middelveld weg. Beide combinaties reden echter een inhaalrace van jewelste. Hermans/Van den Boogaart kwamen goed naar voren en hadden Bax/Cermak op het vinkentouw totdat men team Meulenbroek op een ronde wilde zetten. Hermans kwam buitenom en Bax wilde dit ook maar kletste net tegen Meulenbroek aan. Zodoende stond Bax samen met Meulenbroek stil. Dit gaf weer een domino effect want ook de volgende combinaties van onder andere Willemsen, met ditmaal Aivar van der Wiel aan zijn zijde, en Wilkinson liepen vast. Een chaotisch tafreel waarvan Bax/Cermak het meest slachtoffer waren. De machine kwam pas na ronde weer opgang en meer dan een twaalfde plek op de finish zat er niet in. Vooraan zat Hermans inmiddels op één met Keuben hierachter op twee Zo zou men ook finishen. Dan was het op drie ineens de broertjes Leferink die op het einde Wilkinson/Millard in de nek kregen. Wilkinson kon de broertjes knap buiten om passeren voor plek drie waarna Leferink zich pardoes vast reed! Ook de hierachter en tot dan toe sterk rijdende Mulders/Van Deutekom knalde tegen Leferink op en zagen een mooie klassering in rook opgaan. Leferink zelf kon weer verder, echter pakte Hurkmans/Bax de vierde plek dankbaar over op de finish met Leferink dan op vijf. Van Werven/De Veene werden dan zesde met de immer spectaculair rijdende Willemsen/Van de Wiel als zevende.

In de tweede heat zat Hurkmans weer goed bij de start maar ook Keuben/Rietman en Keuben/Snell zaten goed van voren met vlak hierachter dan Hermans. Al bij het ingaan van de tweede ronde ontspon zich een mooi gevecht om de leiding tussen Keuben/Rietman op één en Hermans/Van den Boogaart op twee. Doordat men vooraan elkaar aan het opjagen was pakte de zijspannen van Keuben en Hermans een fikse voorsprong op de rest. Na een aantal ronde kon Hermans dan doorstoten naar de leiding en liep zelfs weg bij Keuben. Dit totdat men werd opgehouden door een ander gestrand zijspan en Keuben/Rietman weer vlak achter Hermans zaten. Bax/Cermak waren de pechvogels van deze heat. Lang zaten ze er goed bij maar door verschillende keren stil te hebben gestaan door gecrashte zijspannen voor hen was een goede score niet mogelijk. Meer dan plek acht werd het niet. De hele heat kenmerkte zich door chaotische tafrelen in een inmiddels regenachtige setting. Die regen deed de toch al zware baan geen goed. Praktisch alle zijspannen crashte wel een keer of stonden vast. Het deerde Hermans en Keuben niet zo, want zij werden op de finish dus net als de eerste heat één en twee. Hierachter was het dan Van Werven/De Veene op drie. De wederom sterkt rijdende Wilkinson werd,ondanks oponthoud toen men vast stond in een diep spoor, netjes vierde in de heat en dus derde in de daguitslag. Leferink/Leferink sleepte een knappe vijfde plek uit de chaos met op zes dan Mulders/Van Deutekom die nu wel loon naar werken kregen.

Zo pakte Hermans dus de volle buit in Oldebroek gevolgd door Keuben op twee en Wilkinson/Millard op drie. De volgende ONK Zijspannen is op 30 april te Halle.

Uitslagen ONK Zijspancross Oldebroek