X

Van der Vlist wint maar niet zonder kleerscheuren

De vijfde wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 500cc in Hellendoorn is gewonnen door Freek van der Vlist. De leider in de tussenstand kwam niet zonder kleerscheuren uit een strijd met Micha Boy de Waal die de eerste manche won. De tweede manche kwamen beide heren met elkaar in botsing tijdens het duel om de leidende positie. Van der Vlist (2-1) wint voor Nick Leerkes (3-2) en Rene de Jong (4-3).

1e manche:
De eerste manche neemt Jeremy Knuiman de leiding maar aan het einde van de eerste volledige ronde gaat Van der Vlist in de aanval. Hij neemt de leiding over terwijl Knuiman ten val komt en uit de wedstrijd is. De Waal volgt op de tweede plaats en de GasGas-rijder komt steeds dichterbij. In de tiende ronde neemt de Brabander de leiding over en hij wint voor Van der Vlist en de zeer sterk rijdende Leerkes. De Jong is als tiende aan de wedstrijd begonnen en de Team Hannamax Motorsport-rijder komt nog als vierde over de finish voor Joel van Mechelen.

2e manche:
Wanneer het starthek voor de laatste keer valt in Hellendoorn neemt Van Mechelen de beste start. De Waal en Van der Vlist volgen de Van de Velden KTM-rijder. Een klein foutje van de snelstarter zorgt ervoor dat De Waal de leiding overneemt en een ronde later gaat ook Van der Vlist voorbij. De achtervolger voert de druk op bij De Waal die na zo’n 15 minuten wedstrijd in de fout gaat. Van der Vlist neemt de leiding over maar later komt De Waal toch weer terug. In het duel om de leidende positie en de dagzege wordt Van der Vlist van achteren aangereden door De Waal die met een vleeswond uit de wedstrijd verdwijnt. Van der Vlist kan verder maar hij moet hard werken om Leerkes voor te blijven. Deze wordt tweede voor De Jong en Marcel Conijn die na een weekje op Ibiza genoegen moest nemen met een bijrol. Van Mechelen maakt ook deze manche de top vijf compleet.

Volgende keer:
Het KNMV ONK500 gaat op 21 mei verder op het circuit van Varsseveld.

Uitslagen KNMV Open Nederlands Kampioenschap 500cc; Hellendoorn, NL:
1e manche

1. Micha Boy de Waal NL GasGas
2. Freek van der Vlist NL KTM
3. Nick Leerkes NL Husqvarna
4. Rene de Jong NL GasGas
5. Joel van Mechelen NL KTM

2e manche
1. Freek van der Vlist NL KTM
2. Nick Leerkes NL Husqvarna
3. Rene de Jong NL GasGas
4. Marcel Conijn NL Yamaha
5. Joel van Mechelen NL KTM

Dagklassement:
1. Freek van der Vlist NL KTM 2-1
2. Nick Leerkes NL Husqvarna 3-2
3. Rene de Jong NL GasGas 4-3
4. Marcel Conijn NL Yamaha 6-4
5. Joel van Mechelen NL KTM 5-5

Tussenstand ONK500:
1. Freek van der Vlist NL KTM 469
2. Rene de Jong NL GasGas 399
3. Marcel Conijn NL Yamaha 388
4. Joel van Mechelen NL KTM 362
5. Nick Leerkes NL Husqvarna 359

Alle uitslagen zijn HIER te vinden.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #HenryDunnewind