X

Bax/Cermak winnen Grand Prix in Polen

Etienne Bax/Ondrej Cermak hebben de Grand Prix in Polen weten te winnen. Vanluchene/Musset werden tweede en Hermans/Van den Bogaart, ondanks een pechdag, toch nog derde. Vanluchene/Musset blijven op weg naar hun thuis GP te Lommel nog steeds leider in het WK-zijspannen.

In de eerste heat was er de kopstart voor Vanluchene en hij gaf deze positie niet meer weg. Lang lag Vandaele  twee maar Bax/Cermak pakte die positie en brachten deze ook naar de finish. Sanders/Rostingt deden het goed de eerste heat en werden derde. Hermans/Van den Bogaart, die in de beginfase tot stilstand kwamen en vanaf achteraan terug moesten komen, werden dan vierde. Wilkinson pakte plek vijf voor Van Werven met gelegenheidsbakkenist Kunnas aan zijn zijde op zes.

De tweede heat pakte Bax/Cermak de kopstart en gaven deze niet meer weg. Met de eerste plek aan de finish in de tweede heat wonnen zij ook de Grand Prix van Polen. Hermans/Van den Bogaart kwamen op twee binnen maar werden na de race bestraft met twee plekken terug. Men had onder de gele vlag een achterblijver ingehaald en dus was het verdict van de jury dat men van plek twee naar plek vier ging in de uitslag. Dit was koren op de molen voor Vanluchene die zo tweede werd in deze heat en in de Grand Prix van Polen in totaal. Prumer/Steegmans zagen hun vierde plek in een derde veranderen op de officiële uitslag maar dit was niet genoeg voor het podium. Dit ging toch nog naar Hermans/Van den Bogaart die ondanks alle perikelen op het eindpodium belandde aan het einde van de dag in Gdansk met plek vier in heat twee en de derde plek in totaal.

Alle sidecarteams moeten volgend weekend alweer present staan als de thuis Grand Prix van WK-leider Vanluchene wordt verreden in het zware zand van Lommel.

Dagtotaal GP Zijspancross Gdanks/Polen

Tussenstand WK Zijspancross 2023

Foto WSC