X

Hermans/Van den Bogaart oppermachtig in GP Estland!

Koen Hermans/Ben van den Bogaart hebben met twee heat overwinningen de GP van Estland op hun naam weten te zetten. WK-leiders Vanluchene/Musset werden tweemaal tweede. Justin Keuben/Dion Rietman pakte met de derde plek in de daguitslag voor het eerst een trede op WKpodium.

Hermans pakte in heat één de kopstart en zette een tempo neer van jewelste om nummer twee Vanluchene pas een ruime minuut achter hen te zien finishen. Keuben/Rietman werden derde met op vier Bax/Cermak die van achteraf moesten komen. De Britten Wilkinson/Millard werden dan vijfde.

Ook de tweede heat waren Hermans/Van den Bogaart iedereen de baas en met een voorsprong van een kleine tien seconden won men ook de tweede heat én dus ook de Grand Prix te Estland. Vanluchene/Musset hielden de schade beperkt en werden nu weer tweede. De nog jonge Letse broertjes Lielbardis pakte de derde plek in de tweede heat maar in de totaalstand ging deze derde stek naar Keuben/Rietman die in de tweede heat als vierde binnen kwamen. Bax/Cermak kwamen als vijfde binnen en zullen de GP van Estland snel willen vergeten na plek vier eerder op de dag én een probleem met geluid in de kwalificaties dat hen reeds een dag eerder noodgedwongen naar achteren zette in de uitslag van de kwalificatie.

Vanluchene blijft de leiding houden in het WK maar Hermans heeft nu 6 punten terug gepakt op plek twee.

De WK strijd gaat volgende week verder in Polen.

Daguitslag WK Zijspannen Estland

foto WSC